Directorul Administraţiei Cimitirelor din Bucureşti a demisionat

Directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti (ACCUB), George Georgescu, şi-a înaintat joi demisia, primarul general Sorin Oprescu luând act de decizia acestuia, anunţă Primăria Capitalei.

304 afișări
Imaginea articolului Directorul Administraţiei Cimitirelor din Bucureşti a demisionat

Directorul Administraţiei Cimitirelor din Bucureşti a demisionat

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, George Georgescu a cerut eliberarea din funcţie chiar în momentul în care Comisia de disciplină instituită la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti dezbătea cazul său.

"Este a doua oară când Comisia de disciplină se întruneşte pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte menţinerea sau eliberarea din funcţie a directorului George Georgescu. Prima sedinţă s-a anulat din cauza neprezentării sale. Acesta şi-a motivat lipsa printr-un certificat medical", se precizează în comunicat.

Demisia directorului vine după ce, la începutul lunii august, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că acesta este "vizat" de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Există reţele mafiote în zona cimitirelor bucureştene care, de multe ori ating chiar şi actul de management", spunea, într-o conferinţă de presă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Acesta a explicat atunci că, pentru a fi informat exact despre situaţia din domeniu, l-a chemat la Comisia de Disciplină pe directorul administraţiei cimitirelor, George Georgescu.

El a precizat că Georgescu a fost convocat la Comisia de Disciplină în 7 august, însă acesta nu s-a prezentat, invocând motive de sănătate. Oprescu a ţinut să prezinte "filmul" corespondenţei între Primărie şi Georgescu, arătând că subalternul său s-a internat în spital cu câteva ore mai devreme de momentul la care scrisoarea de convocare în faţa Comisiei de Disciplină a ajuns pe biroul său.

Potrivit documentului prezentat de Oprescu în conferinţa de presă, Georgescu s-a simţit rău încă de miercuri, 6 august, atunci când a fost la spital pentru investigaţii. A doua zi, în data de 7, conform documentului, acesta s-ar fi internat cu diagnosticul de tendinită (afecţiune a tendoanelor, n.r.).

Totuşi, deşi invoca probleme de sănătate, documentul emis în data de 7 este semnat de însuşi Georgescu, acesta menţionând în subsolul paginii că a fost nevoit să-l semneze chiar el întrucât adjunctul său a refuzat să o facă, "din rea-credinţă".

"Parcă suntem în filmele cu fraieri", a spus Sorin Oprescu, precizând că, în calitate de doctor, poate spune că diagnosticul este hilar şi declarându-se dezamagit de faptul să subalternii săi evită discuţiile purtate "bărbăteşte, ochi în ochi".

Directorul ACCUB declara pentru MEDIAFAX, în ziua în care nu s-a prezentat la Comisia de Discipină, că este în concediu medical, explicând că a primit, în urmă cu o zi, un plic purtând adresa Primăriei Municipiului Bucureşti, dar pe care nu l-a deschis.

"Am primit în cel mai pur stil stalinist un plic cu adresa Primăriei Municipiului Bucureşti, pe care însă nu l-am deschis, deoarece mă aflu în concediu medical pentru a-mi rezolva problemele de sănătate", a spus atunci George Georgescu.

Întrebat de ce a fost chemat la Comisia de Disciplină, acesta a precizat că de foarte mult timp există persoane în Primărie care reclamă "tot soiul de lucruri", dar că el, din punct de vedere legal şi administrativ, "este curat".

Directorul ACCUB a mai arătat că timp de trei ani nu a avut niciun fel de problemă, actele administrative cu semnăturea sa fiind deja verificate de Curtea de Conturi şi DNA.

Directorul a adăugat că la întoarcerea din concediul medical va face plângere penală împotriva celor care i-au făcut reclamaţiile, explicând că ştie că este vorba de persoane din Primărie, care, de fapt, "au probleme de corectitudine şi disciplină".

Printre motivele pentru care directorul a fost chemat la Comisia de disciplină se numără faptul că s-au acordat competenţe neconforme cu fişa postului şefului Serviciului Financiar şi şefului Serviciului Juridic, Contencios Adminstrativ, în vederea încheierii unor contracte de închirieri sau concesiuni de bunuri care aparţin domeniului public, că 70 la sută dintre contractele încheiate între anii 2005-2008 au fost câştigate de aceleaşi firme, iar valoarea contractelor era suplimentată prin acte adiţionale.

Totodată, în urma unui audit realizat la nivelul Direcţiei Cimitirelor, în perioada 7-18 mai 2007, s-a constatat că nu au fost actualizate fişele de post şi existau neconcordanţe între atribuţii şi activităţile prestate.

Cercetarea activităţii fostului director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti va continua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici