Directorul CFR Călători: 416 trenuri sunt afectate de greva de avertisment

Directorul CFR Călători, Alexandru Noapteş, a declarat, miercuri, că în urma discuţiilor cu directorii regionalelor CFR s-a stabilit că sunt afectate 416 trenuri, din care 196 erau în staţii la ora declanşării grevei de avertisment şi alte 221 se aflau pe trasee, acestea oprind în prima staţie.

25 afișări
Imaginea articolului Directorul CFR Călători: 416 trenuri sunt afectate de greva de avertisment

Directorul CFR Călători: 416 trenuri sunt afectate de greva de avertisment (Sursa: Mediafax Foto)

Noapteş a spus că miercuri dimineaţă a avut loc o teleconferinţă cu conducerile celor opt regionale CFR, pentru a face o analiză a situaţiei trenurilor afectate de greva de avertisment a feroviarilor. În urma acestei analize, s-a stabilit că sunt în total 416 trenuri afectate de greva de avertisment, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general al CFR Călători.

Potrivit lui Noapteş, cele 196 de trenuri care nu au plecat din staţii vor fi reprogramate pentru plecare după ora 9.00.

Directorul CFR Călători a precizat însă că după ora 9.00, cele 416 trenuri vor trebui să circule în paralel cu trenurile aflate în trafic normal după această oră. Noapteş a adăugat că vor încerca să coordoneze trenuri astfel încât în jurul orei 20.00 traficul pe calea ferată să fie adus la normal.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Septimiu Buzaşu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că greva feroviarilor este ilegală, apreciind că un punct bun al acestei greve este că au anunţat călătorii din timp, spre deosebire de protestul spotan de la începutul lunii februarie.

Potrivit lui Buzaşu, greva feroviarilor este ilegală pentru că, potrivit articolului 8 din Legea 168 a conflictelor de muncă, nu se face grevă pentru adoptarea unui act normativ, respectiv aprobarea unui buget mai mare la nivel de companie.

Secretarul de stat a precizat că între orele 7.00 şi 9.00, din Gara de Nord trebuia să plece 13 trenuri şi să sosească 16.

Feroviarii au început, miercuri, la ora 7.00, greva de avertisment, trenurile de călători şi de marfă aflate în mişcare vor opri în prima staţie de pe traseu, unde vor staţiona până la ora 9.00 când se încheie protestul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici