Directorul CNH: Explozia a avut loc la o adâncime de 950 de metri

Directorul Companiei Naţionale a Huilei, Daniel Surulescu, a declarat, sâmbătă, că explozia de la mina Petrila, în urma căreia opt mineri au murit şi opt au suferit arsuri grave, a avut loc la o adâncime de 950 de metri.

238 afișări
Imaginea articolului Directorul CNH: Explozia a avut loc la o adâncime de 950 de metri

Directorul CNH: Explozia a avut loc la o adâncime de 950 de metri

"Explozia a avut loc la 950 metri adâncime, din cauza unei acumulări de metan. Se pare că s-a depăşit concentraţia de cinci la sută a metanului", a declarat Surulescu.

Echipele ITM urmează să inspecteze zona pentru a stabili cauzele exploziei.

Opt persoane blocate în subteranul minei Petrila în urma unei explozii au murit, iar alţi opt mineri sunt la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost informat de directorul general al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Daniel Surulescu, despre decesul celor opt persoane în accidentul produs la mina Petrila şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Tăriceanu a cerut miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă la mina Petrila, pentru a sprijini operaţiunile de salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că se va deplasa, duminică dimineaţă, la Petrila, pentru a stabili modalitatea de ajutorare a familiilor victimelor accidentului de la mina Petrila.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici