Directorul CNH: Trupurile victimelor vor fi scoase cât mai repede. Nu se cunoaşte cauza exploziei

Directorul general al Companiei Naţionale a Huilei, Constantin Jujan, a declarat că trupurile celor cinci persoane moarte în explozia de la Mina Uricani vor fi scoase "cât mai repede", precizând că nu se cunoaşte cauza deflagraţiei care a produs tragedia.

49 afișări
Imaginea articolului Directorul CNH: Trupurile victimelor vor fi scoase cât mai repede. Nu se cunoaşte cauza exploziei

Directorul CNH: Trupurile victimelor vor fi scoase cât mai repede. Nu se cunoaşte cauza exploziei (Imagine: Thomas Campean/Arhiva Mediafax Foto)

El a precizat că în jurul orei 21.15, echipele au intrat în subteran, constatând că cele cinci persoane accidentate nu mai erau în viaţă.

Constantin Jujan a spus că urmează "operaţiunea grea" de scoatere din subteran, iar Parchetul şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara vor cerceta cauzele exploziei.

"Cea mai grea operaţiune urmează, de evacuare a victimelor, având în vedere condiţiile destul de dificile de evacuare a lor, din cauza faptului că nu se cunoaşte cauza care a condus la producerea acestui eveniment", a spus Jujan.

Directorul CNH a spus că se va încerca scoaterea cadavrelor din subteran "cât mai repede", menţionând că până la expertizarea zonei şi a echipamentului nu se va permite accesul personalului la lucrări.

El a precizat că "probabil" dacă se respectau toate procedurile nu se ajungea la acest incident.

"Vom vedea ce a fost încălcat", a spus Constantin Jujan.

De asemenea, el a spus că după ce se vor stabili cauzele deflagraţiei, se vor identifica şi vinovaţii.

"Nu pot să emit o ipoteză cu privire la cauze", a afirmat Jujan.

Jujan a precizat că familiile victimelor vor beneficia de compensaţii băneşti, conform contractului colectiv de muncă, iar aparţinătorii familiei pot fi angajaţi în cadrul companiei.

Un grup de 20 de tineri strânşi în zona minei din Uricani au huiduit în timpul declaraţiilor directorului CNH, ei protestând şi de fiecare dată când maşini cu numere din alte judeţe ies din curtea instituţiei.

Tinerii care se află în faţa porţii unităţii miniere susţin că în Valea Jiului nu există alternativă la minerit şi în această situaţie oamenii sunt nevoiţi să lucreze în mină.

Unii dintre aceştia au afirmat că de foarte mulţi ani în Valea Jiului nu s-a mai făcut nicio investiţie, în mine lucrându-se cu utilaje ca înainte de 1990.

Tinerii huiduie şi scandează "Hoţii" de fiecare dată când maşini cu numere de înmatriculare din alte judeţe părăsesc curtea instituţiei.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici