Directorul filialei Bistriţa-Năsăud a Universităţii "Vasile Goldiş": Descinderea DGA e o rutină

Directorul filialei Bistriţa-Năsăud a Universităţii "Vasile Goldiş" Arad, Mihai Mureşan, a declarat, joi, că absolvenţii şi studenţii universităţii nu trebuie să îşi facă griji în legătură cu descinderea DGA la sediul filialei, aceasta fiind "o chestie de rutină".

1317 afișări
Imaginea articolului Directorul filialei Bistriţa-Năsăud a Universităţii "Vasile Goldiş": Descinderea DGA e o rutină

Directorul filialei Bistriţa-Năsăud a Universităţii "Vasile Goldiş": Descinderea DGA e o rutină (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia)

Profesorul Mihai Mureşan a declarat corespondentului MEDIAFAX că miercuri seară, în momentul în care se făceau percheziţii în sediul filialei Bistriţa-Năsăud a Universităţii "Vasile Goldiş", el nu se afla în localitate.

"Sunt de două zile în Bucureşti. Am fost sunat de secretară când a ajuns domnul de la DGA acolo şi i-a spus despre ce e vorba şi atât. Nu ştiu ce documente au ridicat fiindcă nu eram în localitate. Eu nu am întrebat-o pe secretară ce a făcut domnul respectiv de la DGA şi ce a ridicat, în schimb am sunat la Arad să-i întreb pe ei şi mi s-a spus să stau liniştit fiindcă e o chestie de rutină. Aşa mi s-a spus şi gata. Asta e absolut tot", a declarat Mihai Mureşan.

Potrivit acestuia, reprezentanţii DGA s-au uitat prin documente mai vechi.

Întrebat dacă există motive de îngrijorare pentru absolvenţi sau studenţii actuali, Mihai Mureşan a spus: "Nici vorbă de aşa ceva. Nimeni nu trebuie să se alarmeze. După ce mă întorc şi o să mă informez mai bine o să vedem exact despre ce este vorba"..

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informa, printr-un comunicat, Ministerul Public.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

La Bistriţa, DGA a descins la sediul de pe Alexandru Odobescu al filialei de aici a Universităţii "Vasile Goldiş” Arad, de unde a ridicat mai multe documente.

La Bistriţa funcţionează Facultatea de Ştiinţe Economice cu specializările "Contabilitate şi informatică de gestiune” şi "Administrarea afacerilor”, respectiv Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici