Directorul firmei din Prahova filmat în timp ce înjura şi umilea angajaţii, amendat şi de Poliţia Judeţeană cu 1.000 de lei

Directorul tehnic al firmei de confecţii din Prahova filmat când înjura şi umilea angajaţii a fost amendat şi de Poliţia Judeţeană, cu 1.000 de lei. Totodată, oamenii legii au întocmit şi dosar penal pe numele acestuia, după ce au găsit pe pagina de Facebook fotografii cu simboluri naziste.

1533 afișări
Imaginea articolului Directorul firmei din Prahova filmat în timp ce înjura şi umilea angajaţii, amendat şi de Poliţia Judeţeană cu 1.000 de lei

Directorul firmei din Prahova filmat în timp ce înjura şi umilea angajaţii, amendat şi de Poliţia Judeţeană cu 1.000 de lei

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Eleftherios Vanellis, directorul tehnic al fabricii de confecţii din Păuleşti care a fost filmat în timp ce îşi jignea angajaţii, a fost amendat cu 1.000 de lei.

Acesta a fost audiat la Postul de Poliţie Bărcăneşti.

”A fost citat şi s-a prezentat la Postul de Poliţie Bărcăneşti. A primit amenda maximă, de 1.000 de lei, pentru expresiile folosite în filmare”, a declarat Popescu.

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierii, Eleftherios Vanellis a declarat că regretă felul în care a vorbit cu angajaţii.

Totodată, poliţiştii au deschis şi un dosar penal pe numele său pentru promovarea ideologiei fasciste, naziste ori xenofobe în public, după ce au găsit pe pagina sa de Facebook o fotografie modificată în care apare imaginea personală având suprapuse simbluri naziste.

În această privinţă directorul tehnic al firmei de confecţii a refuzat să dea declaraţii, spunând că va veni însoţit de un avocat.

Inspecţia Muncii anunţase, vineri, printr-un comunicat de presă, că a sancţionat cu 10.500 de lei firma S.C. Unique Clothing SRL din Prahova, unde patronul a fost filmat când înjura şi umilea personalul.

Amenzile au venit după ce ITM şi IPJ Prahova au început anchete la fabrica de textile din Păuleşti, judeţul Prahova, după apariţia în mediul online a unui video în care patronul şi-ar fi jignit angajaţii, care doreau să primească salariile.Pe filmuleţul apărut în mediul virtual se poate vedea cum la fabrica de confecţii de Păuleşti, angajaţii au fost chemaţi să participle la o şedinţă. Cel pe care îi ştiu de şef, se pare un cetăţean de origine cipriotă, ar fi răbufnit şi ar fi început să jignească lucrătorii pe motiv că aceştia şi-au cerut drepturile salariale.

“Astăzi vă luaţi banii, dar întârziem. Aveţi două opţiuni: ori la 16.10 plecaţi acasă fără salarii, ori aşteptaţi până la 18. (...) Vă purtaţi ca animalele. Sunteţi dezgustători. (...) Ţăranilor (...) Ieşiţi (...) Îi ştiu pe cei cu gura mare şi foarte curând o să scap de ei.(...) Idioţilor”, se aude pe înregistrare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici