Directorul general interimar al AIEA, Cornel Feruţă, se va întâlni cu mai mulţi oficiali iranieni

Directorul general interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Cornel Feruţă, va merge duminică la Teheran, unde va avea o întâlnire cu mai mulţi oficiali iranieni de rang înalt, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei, citat de Reuters.

272 afișări
Imaginea articolului Directorul general interimar al AIEA, Cornel Feruţă, se va întâlni cu mai mulţi oficiali iranieni

Directorul general interimar al AIEA, Cornel Feruţă, se va întâlni cu mai mulţi oficiali iranieni

„Vizita face parte din interacţiunea continuă dintre AIEA şi Iran”, a informat sursa citată.

Vizita oficialului are loc înaintea întâlnirii trimestriale a celor 35 de membri ai Consiliului Guvernatorilor Agenţiei şi la scurt timp după publicarea unui raport al AIEA potrivit căruia cooperarea Iranului cu agenţia este sub aşteptări. „Discuţiile dintre Agenţie şi Iran (...) necesită cooperarea deplină şi în timp util a Iranului”, se arată în raport.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici