Directorul Metrorex a solicitat instanţei să se pronunţe asupra legalităţii grevei

Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a solicitat Tribunalului Capitalei să se pronunţe asupra legalităţii grevei de la metrou, care se desfăşoară marţi, între orele 4.00-16.00, judecătorii fiind sesizaţi şi cu o cerere de suspendare a acţiunii sindicaliştilor.

20 afișări
Imaginea articolului Directorul Metrorex a solicitat instanţei să se pronunţe asupra legalităţii grevei

Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit lui Udrişte, în cursul zilei de marţi cere Curţii de Apel Bucureşti să se pronunţe pe o cerere de suspendare a grevei sindicaliştilor de la metrou.

Luni, administraţia metroului a înaintat Tribunalului Bucureşti o cerere prin care solicită judecătorilor să decidă dacă este legală sau nu acţiunea de protest.

Udrişte susţine că greva ar putea fi declarată nelegală, deoarece "lipseşte bugetul pe 2010 al regiei, nu se cunoaşte fondul de salarii pe 2010".

Directorul a precizat totuşi că "până acum s-a putut negocia contractul de muncă fără aceste date".

"Erau alte condiţii. Nu era criză. Era alt Guvern", a adăugat Gheorghe Udrişte.

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu a declarat, luni, că ia în calcul să conteste în justiţie greva sindicatelor de la metrou, având în vedere că există un precedent în 2005, când greva a fost declarată ilegală după două zile.

Berceanu a spus că legea prevede ca salariaţii din transporturi să asigure o treime din activitate pe perioada grevei generale, iar cei de la metrou, şi în 2005 şi în prezent, au ales să stabilească singuri un program de derulare a acţiunii de protest, astfel încât activitatea să fie oprită total când metroul este cel mai aglomerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici