Directorul OMS, despre vaccinul anti-COVID-19: „Să sperăm că va exista unul peste un an”

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) invită la răbdare: găsirea unui vaccin eficient împotriva COVID-19 va dura.
  • Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat, joi, faptul că va dura cel puţin un an fabricarea unui vaccin care să combată noul coronavirus.
  • Momentan, nu există siguranţa că un astfel de vaccin va putea fi creat de oamenii de ştiinţă.
2001 afișări
Imaginea articolului Directorul OMS, despre vaccinul anti-COVID-19: „Să sperăm că va exista unul peste un an”

Directorul OMS nu garantează descoperirea unui vaccin anti-COVID-19 prea curând

La virusuri noi, vaccinuri noi. Din păcate, găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus va dura. O spune chiar directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters

Într-o video-conferinţă,  Ghebreyesus a precizat deputaţilor din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, faptul că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci acesta va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toţi oamenii. 
 
„E foarte greu să spunem cu siguranţă că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Aşadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit şi sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip”, a declarat directorul OMS.
 
Ghebreyesus a anunţat că OMS are în vedere peste 100 de vaccinuri-candidate, dintre care unul se află într-un stadiu avansat de dezvoltare.
 
„Să sperăm că va exista un vaccin, estimările spun că am putea avea un vaccin peste un an. Dacă procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai puţin decât un an, însă doar cu câteva luni. Aşa spun oamenii de ştiinţă”, a adăugat specialistul.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici