Directorul SRI: Mă miră declaraţiile lui Frunzăverde. Garantez pentru neutralitatea SRI, în orice circumstanţe

Directorul SRI, George Maior, a declarat, la România TV, că îl miră declaraţiile lui Sorin Frunzăverde referitoare la interceptarea telefoanelor, el subliniind că garantează pentru neutralitatea şi independenţa Serviciului, în orice circumstanţe, indiferent de puterea politică.

366 afișări
Imaginea articolului Directorul SRI: Mă miră declaraţiile lui Frunzăverde. Garantez pentru neutralitatea SRI, în orice circumstanţe

Directorul SRI: Mă miră declaraţiile lui Frunzăverde. Garantez pentru neutralitatea SRI, în orice circumstanţe (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Mă miră faptul că un fost ministru al Apărării - şi întâmplător am fost după domnia sa la conducerea Ministerului Apărării, luptând şi reuşind să ajut România să intre în Alianţa Nord-Atlantică - mă miră că face asemenea declaraţii. Într-un fel, mă miră. Mai ales că ştie foarte bine şi de la nivelul CSAT exact care sunt preocupările Serviciului şi ce face el pentru securitatea naţională. (...) Nu ne interesează la nivelul SRI cine pleacă, de la ce partid pleacă şi unde pleacă. Eu garantez pentru neutralitatea şi independenţa Serviciului, în orice circumstanţe, indiferent de puterea politică care există la un moment dat în stat", a declarat Maior la România TV.

Maior a precizat că nu vrea să intre "într-o polemică la această declaraţie de tip politic" a lui Frunzăverde, deşi crede că acesta nu s-a referit la SRI.

George Maior a subliniat că "România este stat de drept, iar SRI îşi face treaba foarte bine în spiritul legii".

"Serviciul acesta este ultracontrolat în sistemul guvernamenal şi parlamentar românesc, este apreciat ca un serviciu democratic de toate statele UE. Nu cred că vine un director al FBI sau CIA la SRI, în vizită oficială, dacă nu ar fi aşa, şi este mai mult decât orice un serviciu neutru şi independent. Dacă aceste valori de neutralitate şi independenţă cumva l-au deranjat pe Frunzăverde, atunci este cu totul altă problemă, dar mesajul meu e clar: nici SRI şi nici Direcţia judeţeană de informaţii Caraş-Severin nu se vor subordona vreodată politic cuiva. Vor rămâne perfect independente şi neutre", a declarat şeful SRI.

Maior a mai spus că orice preşedinte de CJ care are certificat ORNISS beneficiază de informările SRI, dar nu ştie dacă Sorin Frunzăverde deţine acest certificat.

Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, că România este "un stat poliţienesc", în care îţi pui problema dacă nu ai telefonul ascultat sau chiar dacă nu există înregistrări ambientale, subliniind că nu se referă la înregistrările făcute de presă.

Frunzăverde a insistat asupra faptului că "România este un stat poliţienesc".

"Ne este frică şi să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă", a declarat Frunzăverde.

Întrebat ce a vrut să spună, Frunzăverde a răspuns: "Ştiu anumite lucruri care mi s-au întâmplat personal. Am să vă povestesc mai pe larg altădată, nu acum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici