Directorul unei firme de construcţii şi un muncitor au MURIT după ce au leşinat într-o fosă septică/ Anchetă penală

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal, după ce directorul unei firme de construcţii şi un muncitor din Târgu-Jiu au murit, miercuri, în urma unui accident de muncă, cei doi bărbaţi rămânând fără aer în timp ce făceau lucrări într-o fosă septică, transmite corespondentul MEDIAFAX. Şi unui pompier i s-a făcut rău atunci când a coborât în hazna, acesta fiind transportat la spital.

1737 afișări
Imaginea articolului Directorul unei firme de construcţii şi un muncitor au MURIT după ce au leşinat într-o fosă septică/ Anchetă penală

Directorul unei firme de construcţii şi un muncitor, în stare gravă după ce au leşinat într-o fosă

"În timp ce efectuau lucrări de decofrare în interiorul unei fose septice ce aparţine unui imobil de pe strada Termocentralei, din cauza gazelor toxice din interior, cei doi bărbaţi au intrat în stare de inconştienţă. Echipajele medicale au declarat, în final, decesul acestora. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Primele verificări arată că, iniţial, doar muncitorul în vârstă de 48 de ani făcea lucrări în fosa septică, în momentul în care i s-a făcut rău. Directorul firmei, un bărbat de 42 de ani, ar fi intrat în hazna pentru a-i oferi ajutor, însă şi acesta a leşinat, ambii fiind găsiţi în stare de inconştienţă de pompieri.

În timpul intervenţiei, şi un salvator a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Fosa septică de beton era goală şi are o adâncime de aproximativ trei metri.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj început verificările în urma accidentului de muncă.

”Este accident de muncă. Erau în timpul programului. ITM Gorj a deschis un dosar de cercetare a evenimentului. Sunt doi inspectori de muncă la faţa locului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici