Directorul Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestat după ce a cerut mită

Directorul filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion Bucureşti, Nicoleta Gumă, a fost arestat preventiv de Tribunalul Timiş, după ce a pretins şi primit câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi cărora le-a promis că va interveni la comisia de licenţă de la Bucureşti pentru promovarea licenţei.

163 afișări
Imaginea articolului Directorul Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestat după ce a cerut mită

Directorul Universităţii Hyperion - Caransebeş, arestat după ce a cerut mită (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

În acest dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara îl cercetează şi pe Eugen Tacotă, student în ultimul an la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion- Filiala Caransebeş.

Nicoleat Gumă şi Eugen Tacotă sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în formă continuată, potrivit DNA

Anchetatorii au stabilit că, în mai 2010, Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă, profitând de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti au pretins şi acceptat de la un număr de 33 studenţi ai acestei facultăţi câte 1.500 euro. În schimbul banilor, cei doi au promis studenţilor că vor promova examenul de licenţă indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate.

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar miercuri au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Tot miercuri, instanţa Tribunalului Timiş a hotărât arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici