Disensiunile mari din Congresul SUA afectează serviciile de paşapoarte şi vize, inclusiv din România. Ambasada SUA îşi limitează activitatea

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat, sâmbătă pe site-ul instituţiei, că serviciile pentru paşapoarte şi vize la Ambasadele şi Consulatele Statelor Unite din străinătate vor continua în perioada în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii.

672 afișări
Imaginea articolului Disensiunile mari din Congresul SUA afectează serviciile de paşapoarte şi vize, inclusiv din România. Ambasada SUA îşi limitează activitatea

Disensiunile privind zidul de la frontiera cu Mexicul afectează serviciile de paşapoarte şi vize ale SUA inclusiv din România. Mesajul postat de Ambasada din România

"În prezent, serviciile pentru paşapoarte şi vize la Ambasadele şi Consulatele Statelor Unite din străinătate vor continua în perioada în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii, în măsura posibilităţilor. Nu vom actualiza acestă pagină, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă. Pentru informaţii cu privire la serviciile şi operaţiunile curente, vizitaţi travel.state.gov", precizează reprezentanţii misiunii diplomatice, pe site-ul instituţiei.

De asemenea, pe pagina de Facebook a ambasadei SUA în România, este postat un anunţ potrivit căruia "până la reluarea completă a activităţii guvernului SUA nu vom mai publica nimic pe această pagină, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă".

Activitatea administraţiei federale din SUA a fost blocată parţial începând de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, după ce congresmenii nu au reuşit să ajungă la un compromis pe tema bugetului, ca urmare a disensiunilor referitoare la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul.

Trump a declarat că iminenta blocare parţială a unor părţi cheie din administraţia federală ar putea dura "foarte mult timp" şi a încercat să arunce vina pentru acest lucru pe democraţi care se opun planului său de construire a a unui zid la frontiera cu Mexicul, informează agenţia Reuters.

Şedinţa de vineri a Camerei Reprezentanţilor s-a încheiat fără ca congresmenii să ajungă la un compromis pe tema bugetului, astfel că blocarea parţială a activităţii administraţiei federale este acum certă.

Preşedintele Trump, care solicită mai multe miliarde de dolari pentru finanţarea construirii zidului, a avertizat că Administraţia este "total pregătită pentru un blocaj foarte lung", relatează agenţia Dpa.

Camera Reprezentanţilor urmează să se reunească din nou sâmbătă după-amiază, în timp ce senatorii continuă să discute în încercarea de a obţine cele 60 de voturi necesare pentru aprobarea bugetului.

În lipsa unui acord, finanţarea pentru nouă departamente federale va fi suspendată începând de la miezul nopţii (ora României, 07:00).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici