Disponibilizaţii Kraft Braşov primesc între 11 şi 31 de salarii

Kraft Foods România, parte a grupului american Kraft, a finalizat consultările cu angajaţii de la fabrica de ciocolată din Braşov care vor fi disponibilizaţi, aceştia urmând să primească compensaţii băneşti care variază între 11 şi 31 de salarii, a anunţat, vineri, compania.

21 afișări
Imaginea articolului Disponibilizaţii Kraft Braşov primesc între 11 şi 31 de salarii

Disponibilizaţii Kraft Braşov primesc între 11 şi 31 de salarii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Kraft Foods România a anunţat astăzi (vineri - n.r.) încheierea consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor, împreună cu care a stabilit un pachet compensatoriu suplimentar faţă de cel prevăzut în contractul colectiv de muncă. Pachetul compensatoriu începe de la un minimum de 11 şi ajunge până la un maximum de 31 de salarii, include totodată pe lângă salariile compensatorii, bonus de retenţie (pentru fiecare lună până la concediere începând cu noiembrie 2008 - n.r.) şi asistenţă specială pentru cazurile sociale".

Kraft Foods a propus, în urmă cu două săptămâni, pachete compensatorii în cuantum de 10 până la maxim 30 de salarii, în funcţie de vechime, angajaţilor de la unitatea de producţie de la Braşov.

Compania a anunţat în noiembrie 2008 închiderea fabricii de ciocolată din Braşov până la finele anului 2009. Producţia se va transfera în alte unităţi de producţie ale grupului american.

Angajaţii Kraft Foods au semnat, joi, acordul social cu conducerea societăţii, dar nu şi calendarul de disponibilizări, motivând că acesta este complet diferit faţă de cel negociat iniţial cu sindicatele.

Liderul de sindicat de la Kraft, Dragoş Grigore, a afirmat că deşi compania a anunţat, iniţial, un calendar de disponibilizări progresiv, noul calendar propus de societate este cu totul schimbat. Potrivit noului calendar, Kraft va disponibiliza în luna mai 166 de angajaţi, faţă de 17 persoane anunţate iniţial, urmând ca în decembrie să plece alţi 230, iar în ianuarie 2010 ultimii angajaţi.

Compania are 440 angajaţi.

Citeşte şi:

Kraft Foods închide fabrica de ciocolată din Braşov

Decizia de închidere a fabricii de ciocolată Kraft Braşov rămâne neschimbată

Angajaţii şi conducerea Kraft Foods nu se înţeleg asupra salariilor compensatorii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici