Distanţare fizică sau socială? Care e diferenţa şi care e mai greu de suportat?

  • Pentru a evita riscurile contaminării cu COVID-19, trebuie să păstrezi distanţa socială sau fizică?
  • Te-ai întrebat vreodată dacă există vreo diferenţă?
  • OMS îţi transmite că foloseşti termenul greşit. Distanţa socială nu e ceea ce avem nevoie acum, din contră, trebuie să rămânem conectaţi social în perioade aşa grele
5101 afișări
Imaginea articolului Distanţare fizică sau socială? Care e diferenţa şi care e mai greu de suportat?

Distanţare fizică sau socială? Care e diferenţa şi care e mai greu de suportat?

 Auzi foarte des că trebuie să păstrezi distanţa socială. Este distanţa socială ceea ce avem nevoie? Sau fizică? Stai pe gânduri?

„Distanţarea socială poate fi şi între clase, diferenţele de trai, evoluţie, social şi distanţa fizică impusă de distanţa de protecţie. E acelaşi lucru, raportat la paza de coronavirus. Aici e o metaforă, trebuie să mergem undeva să discutăm pe larg”.

OMS transmite că folosim termenul „distanţare socială” greşit. Din contră, avem nevoie de apropiere socială mai mult decât niciodată, fiindcă ne ajută să rămânem conectaţi, deşi la distanţă.

Ceea ce trebuie noi să păstrăm este distanţa fizică.

„Noi suntem obişnuiţi să fim apropiaţi, dar ne-am mai şi întâlnit, dar nu ne-am îmbrăţişat, nu ne-am sărutat. A fost ziua mea, nu ne-am sărutat, ne-am făcut numai aşa”.

„Am dus lipsa de apropiere, de copii, de persoane apropiate, de interacţiunea cu colegi, cu prieteni. Cred că distanţa socială e mai grea decât aia fizică”.

„E incomparabil. Cea fizică, mi se pare normal, natural, suntem sociabili, suntem oameni, n-ai cum altfel. Suntem obişnuiţi cu canalele online, aşa că într-adevăr, plimbările prin parc, interacţiunea cu prietenii, fizic la terase, restaurante, ne-au lipsit”, spun oamenii.

Ţine minte. Este important să rămânem separaţi fizic, dar conectaţi social.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici