DNA a cerut acte de la Senat privind Televiziunea Română/ TVR recunoaşte că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară "zilele acestea o acţiune de verificare"

Televiziunea Română a anunţat că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară zilele acestea, la sediul instituţiei, verificări care vizează contractele comerciale din ultimii 10 ani. Presa a aflat iniţial că procurorii anticorupţie au solicitat documente de la Senatul României, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune din perioada 2005-2015.

1139 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut acte de la Senat privind Televiziunea Română/ TVR recunoaşte că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară "zilele acestea o acţiune de verificare"

DNA a cerut acte de la Senat privind Televiziunea Română (Imagine Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

UPDATE 15.30: "În virtutea transparenţei pe care actuala conducere a TVR doreşte să o promoveze în privinţa activităţii televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator cât şi pe reprezentanţii mass-media că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară zilele acestea în TVR o acţiune de verificare. Această acţiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiţii", potrivit unui comunicat de presă al TVR remis MEDIAFAX.

ŞTIRE 14.43: Procurorii anticorupţie au solicitat documente de la Senatul României, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune din perioada 2005-2015, conform unui document intrat în posesia MEDIAFAX.

"În vederea soluţionării dosarului nostru , având ca obiect efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia închierii de către reprezentanţii Societăţii Române de Televizune a unor contracte de prestări servicii şi, în conformitate cu ordonanţa procurorului din data de 18.07.2016, vă solicităm (...) să ne comunicaţi copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor întocmite de către Comisiile Parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune, constituite în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora", se arată în solicitarea procurorilor DNA.

Cererea a fost făcută în luna iulie a anului în curs.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că au fost solicitate documente şi de la Camera Deputaţilor, în urmă cu câteva săptămâni. Aceleaşi surse precizează că au fost ridicate documente de la sediul TVR, fiind în curs de instrumentare un dosar privind nereguli în achiziţii publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici