DNA a prelungit interdicţia de a părăsi ţara pentru Popoviciu, Şerban şi Pitcovici

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au prelungit, miercuri, pentru 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului şef al DGIPI Ilie Cornel Şerban şi a ofiţerului DGA Petru Pitcovici, acuzaţi de corupţie.

36 afișări
Imaginea articolului DNA a prelungit interdicţia de a părăsi ţara pentru Popoviciu, Şerban şi Pitcovici

Omul de afaceri Puiu Popoviciu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Avocatul Ion Cazacu, cel care îl reprezintă pe Cornel Şerban, a spus că va depune, joi, la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie faţă de această decizie.

De asemenea, apărătorul lui Gabriel Popoviciu, Dan Apostol, a spus că va ataca acest act al procurorilor, o cerere asemănătoare urmând să fie depusă şi de avocaţii lui Petru Pitcovici.

Procurorii au prelungit interdicţia decisă de instanţa supremă, care a respins arestarea preventivă a celor trei.

În 1 aprilie, instanţa supremă a decis cercetarea în libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Ilie Cornel Şerban şi a şefului Diviziei Operaţiuni în cadrul DGA Petru Pitcovici.

În 26 martie, Curtea de Apel Bucureşti decisese cercetarea în libertate a lui Cornel Şerban, Petru Pitcovici şi Gabriel "Puiu" Popoviciu, cei trei având interdicţie de a părăsi ţara, decizie atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acest dosar, procurorii DNA i-au reţinut, în noaptea de 24 spre 25 martie, pe Cornel Şerban, Petru Pitcovici, Gabriel Popoviciu şi pe Ioan Alecu.

Procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Potrivit DNA, Ioan Alecu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Gabriel Aurel Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, Ilie Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Cornel Şerban a demisionat de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici