DNA a prelungit interdicţia de părăsire a ţării pentru Popoviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, miercuri, prelungirea măsurii preventive în cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că va contesta interdicţia de a nu părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

25 afișări
Imaginea articolului DNA a prelungit interdicţia de părăsire a ţării pentru Popoviciu

DNA a prelungit interdicţia de părăsire a ţării pentru Popoviciu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Procurorii au decis prelungirea interdicţiei din data de 22 mai până la 21 iunie, Puiu Popiviciu fiind convocat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă.

La ieşirea din sediul DNA, miercuri, Popoviciu a refuzat să dea detalii despre stadiul cercetărilor în ceea ce îl priveşte, spunând doar că i s-a prelungit măsura preventivă, dar că o va contesta la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, la sfârşitul lunii martie, procurorii DNA i-au reţinut pe fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, ofiţerul DGA Petru Pitcovici, pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi pe fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu.

Procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Potrivit DNA, Ioan Alecu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Gabriel Aurel (Puiu) Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, Ilie Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Cornel Şerban a demisionat de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul MAI.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2008 - martie 2009, Petru Pitcovici, ofiţer de poliţie judiciară, şeful Diviziei Operaţiuni în cadrul Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Cornel Şerban, directorul DGIPI, "au contactat un ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, solicitându-i acestuia, ca prin orice mod, inclusiv prin încălcarea procedurilor legale, să determine finalizarea cu celeritate a anchetei şi emiterea unei soluţii de neurmărire penală faţă de Popoviciu Gabriel şi Alecu Ioan Nicolae"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici