DNA a trimis în judecată doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, pentru corupţie

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, acuzaţi că au pretins vânzarea la un preţ subevaluat a unui imobil şi cedarea drepturilor succesorale pe o altă casă, în schimbul retrocedării în natură a unui imobil naţionalizat, situat în zona centrală a oraşului.

57 afișări
Imaginea articolului DNA a trimis în judecată doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, pentru corupţie

DNA a trimis în judecată doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, pentru corupţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Gabi Paraschiv, referent la SC Apolodor SRL, pentru trafic de influenţă şi Rareş Constantin Neagu, consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentru complicitate la trafic de influenţă

Potrivit DNA, în perioada octombrie-noiembrie 2010, inculpatul Paraschiv Gabi a pretins unei persoane denunţătoare să îi vândă un imobil situat în Bucureşti la un preţ mai mic decât cel convenit (diferenţa câştigată de către inculpat fiind în cuantum de 20.000 euro) şi să cedeze, în folosul unei terţe persoane, drepturile succesorale şi litigioase pe care persoana denunţătoare le avea asupra unui alt imobil situat în Bucureşti. Aceste drepturi litigioase fuseseră dobândite anterior de denunţătoare pentru suma de 100.000 euro. În schimb, inculpatul Paraschiv Gabi a promis că va interveni pe lângă membrii Comisiei interne pentru analizarea notificărilor formulate în temeiul Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentru a obţine, în favoarea denunţătoarei, soluţionarea unei notificări, în sensul emiterii de către primarul general al municipiului Bucureşti a Dispoziţiei de retrocedare în natură a unui imobil situat într-o zonă centrală din Bucureşti.

În acest context, uzând de calitatea sa de consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, inculpatul Neagu Rareş Constantin a intermediat intervenţia lui Paraschiv Gabi pe lângă persoane cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Generale şi a asigurat totodată completarea dosarului sus amintit cu acte esenţiale pentru soluţionarea sa favorabilă. În schimb, Neagu Rareş Constantin urma să primească de la Paraschiv Gabi, suma de 10.000 euro.

În 8 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Paraschiv Gabi şi Neagu Rareş Constantin pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 9 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a dispus faţă de inculpatul Paraschiv Gabi măsura arestării preventive pe o perioadă de 20 de zile şi cercetarea în stare de libertate a inculpatului Neagu Rareş Constantin.

În 16 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul procurorilor şi a dispus măsura arestării preventive, pentru 29 de zile, faţă de cei doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici