DNA: Căşuneanu i-a cerut în trecut lui Voicu să-l ajute pe un văr de-al său, poliţist, să promoveze

Căşuneanu i-ar fi cerut lui Voicu şi alte favoruri, precum sprijinul pentru promovarea unui văr de-al său, poliţist, sau intervenţia pe lângă poliţiştii care anchetau nişte furturi din casa şi sediul firmei sale, a afirmat procurorul DNA care a susţinut, vineri, propunerea de arestare.

35 afișări
Imaginea articolului DNA: Căşuneanu i-a cerut în trecut lui Voicu să-l ajute pe un văr de-al său, poliţist, să promoveze

DNA: Căşuneanu i-a cerut în trecut lui Voicu să-l ajute pe un văr de-al său, poliţist, să promoveze (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Procurorul a mai susţinut că, deşi în declaraţia dată în faţa Înaltei Curţi inculpatul Căşuneanu Costel a afirmat că remitea sume de bani sub titlu de împrumut către inculpatul Voicu, întrucât se temea de acesta şi de influenţele pe care le avea în medii importante la nivelul statului, totuşi inculpatul Căşuneanu apela frecvent la serviciile inculpatului Voicu Cătălin. Chiar prin solicitarea inculpatului Căşuneanu către inculpatul Voicu de a-l numi pe vărul său, care era şef de pază şi ordine publică al unei poliţii judeţene, în funcţia de şef la Servicii secrete a arătat dorinţa inculpatului Căşuneanu de a cumpăra bună-voinţa inculpatului Voicu", a afirmat procurorul DNA care a susţinut cererea de arestare, potrivit motivării deciziei iniţiale pronunţate de instanţa supremă în noaptea de vineri spre sâmbătă, document obţinut de MEDIAFAX.

O altă cerere a lui Căşuneanu către Voicu a venit în urma unor furturi care au avut loc atât la locuinţa omului de afaceri cât şi la sediul firmei sale.

"Căşuneanu a solicitat ajutorul inculpatului Voicu în momentul celor două furturi care au avut loc la domiciliul său şi la sediul firmei sale, acesta din urmă fiind foarte prompt în a-l sprijini, sprijin ce a constat în pornirea imediată a anchetelor de către ofiţerii de poliţie desemnaţi pentru soluţionarea acestor dosare de furt", ar fi spus, potrivit motivării arestării lui Căşuneanu, procurorul DNA.

În opinia procurorului, aşa cum rezultă din documentul ICCJ, "toate aceste împrejurări nu dovedesc faptul că inculpatul Căşuneanu se temea de inculpatul Voicu, aşa cum (omul de afaceri, n.r.) a afirmat în declaraţia dată în faţa Înaltei Curţi, ci dimpotrivă, toate aceste aspecte stabilesc o familiaritate în astfel de solicitări".

Avocatul lui Costel Căşuneanu a susţinut, în dezbaterile privind cererea DNA de arestare a clientului său, că senatorul Voicu s-a oferit să-l ajute pe acesta, pentru a-l obliga apoi să nu refuze cererile "repetate" de bani, se mai arată în motivare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici