DNA: Este mai greu să prindem infractorii. Avem probleme în instalarea tehnicii de supraveghere

Şeful DNA, Călin Nistor, a declarat, marţi seară, că în prezent procurorii identifică mai greu o persoană care a săvârşit o infracţiune deoarece sunt probleme în instalarea tehnicii de supraveghere, întrucât nu sunt suficiente resurse pentru astfel de activităţi.

2190 afișări
Imaginea articolului DNA: Este mai greu să prindem infractorii. Avem probleme în instalarea tehnicii de supraveghere

DNA: Este mai greu să prindem infractorii. Avem problemă pe instalarea tehnicii

„Este mai greu (să îi prindă pe infractori pe supraveghere tehnică, n.r.). Ştim toţi că aspectele rezultate din punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere în materia convorbirilor telefonice nu mai redau aspecte relevante pe conduita infracţională. Pe chestiunile de tehnică în mediul ambiental, într-adevăr avem o problemă pe instalarea unei astfel de tehnici în spaţii. Noi ne-am pregătit o parte dintre ofiţerii serviciului tehnic pentru astfel de activităţi. Nu sunt suficienţi, nici nu avem tehnică suficientă şi nici maşini suficiente pentru astfel de operaţiuni”, a declarat Călin Nistor, la B1Tv.

Potrivit şefului DNA, sunt întâmpinate şi probleme privind filajul, deoarece aceste proceduri implică resurse semnificative.

„Un filaj presupune foarte multe maşini şi foarte mulţi oameni, dacă vrei să faci un filaj de bună calitate. Regula spune că sunt folosite cam şapte maşini, nu neapărat şapte maşini, dar poţi avea cinci maşini şi două motociclete. În fiecare mşină trebuie să fie minim un ofiţer de poliţie. Noi nu putem acoperi. În fiecare maşină trebuie să fie minimum un ofiţer de poliţie. Noi nu avem, deci nu putem acoperi. Le făceau SRI, Direcţia de Informaţii şi Protecţie şi DOS-ul. DOS-ul are (capacitatea, n.r.) dar nu ştiu dacă pot onora toate solicitările procurorilor de pe tot teritoriul României, că nu lucrează doar cu DNA. Nu am avut probleme cu DOS până în prezent”, a mai spus Călin Nistor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici