DNA: În 2009 a crescut numărul de arestaţi, însă a scăzut numărul de inculpaţi

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a afirmat că anul trecut a crescut numărul de arestaţi, însă a scăzut numărul de inculpaţi în cauzele soluţionate de procurorii anticorupţie.

18 afișări
Imaginea articolului DNA: În 2009 a crescut numărul de arestaţi, însă a scăzut numărul de inculpaţi

DNA: În 2009 a crescut numărul de arestaţi, însă a scăzut numărul de inculpaţi (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia/Mediafax Foto)

Astfel, dacă în 2008 numărul de inculpaţi a fost de 683, anul trecut acesta a fost de 552, în timp ce numărul de arestaţi înregistraţi în anul precedent a fost de 65, iar în 2009 numărul a fost de 81.

Din cei 81 de incupaţi arestaţi în timul umăririi penale, 22 au fost trimişi în judecată în stare de libertate, de către DNA.

Bilanţul activităţii procurorilor anticorupţie relevă faptul că aceasta se încadrează în aceeaşi parametri, având de soluţionat 2.300-2.600 de cauze.

Anul trecut, instanţele au soluţionat, în primă instanţă, 1.871 de cauze trimise în judecată de DNA.

Procurorii anticorupţie au finalizat, în anul 2009, 168 de rechizitorii, în 2008 înregistrându-se 163.

Anul trecut, din cei 552 de inculpaţi deferiţi justiţiei de DNA, un număr de 224 sunt persoane cu funcţii de decizie şi de demnitate publică.

În 24 de dosare, DNA a aplicat amenzi administrative (articolul 18 indice 1, Cod procedură penală).

Totodată, DNA a înregistrat anul trecut 22 de achitări în instanţe, în 2008 numărul a fost de 23.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici