DNA: Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, urmăriţi penal

Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan sunt urmăriţi penal pentru că ar fi cerut şi primit bani în legătură cu anumite dosare de insolvenţă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

461 afișări
Imaginea articolului DNA: Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, urmăriţi penal

DNA: Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, urmăriţi penal. Unul se sustrage executării mandatului de aducere (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Rovenţa a plecat în jurul orei 19.00 de la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar. Ea nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din sediul Direcţiei.

Tot la DNA au fost aduşi Stanciu şi Viziru, în timp ce Moldovan a venit ulterior singur, după ce anchetatorii îl căutaseră inclusiv la locuinţa sa din Voluntari-Ilfov.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări", a precizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În cazul magistraţilor, suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală, potrivit cărora "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei".

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici