DNA: Şerban a beneficiat de sprijinul unui oficial pentru promovare

DNA precizează că, în schimbul informaţiilor legate de identificarea titularului unui post telefonic care l-ar fi ameninţat pe un membru al familiei unei "persoane oficiale", Şerban ar fi beneficiat de sprijinul acestuia din urmă, pentru promovarea în funcţia de director adjunct al DGIPI.

32 afișări
Imaginea articolului DNA: Şerban a beneficiat de sprijinul unui oficial pentru promovare

DNA: Şerban a beneficiat de sprijinul unui oficial pentru promovarea ca director adjunct al DGIPI (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit DNA, la solicitarea unei persoane oficiale, "Şerban Ilie Cornel a făcut demersuri pentru identificarea titularului/utilizatorului unui alt post telefonic, care ar fi trimis mesaje de ameninţare unui membru al familiei"

"În schimbul permiterii accesului la aceste informaţii, Şerban Cornel a primit promisiuni şi a beneficiat de sprijinul oficialului, prin intermediul relaţiilor acestuia, pentru promovarea în funcţia de director adjunct al DGIPI", precizează DNA într-un comunicat remis, joi.

Anchetatorii susţin că în perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, folosindu-se de poziţia deţinută, Şerban Cornel, "în mod nelegal, a pus la dispoziţia unei persoane oficiale, la solicitarea acesteia, lista detaliată a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic înregistrat la o companie de telefonie mobilă".

Potrivit DNA, persoana oficială care solicitase listingul urmărea să folosească acele informaţii care nu erau destinate publicităţii la înlăturarea unuia dintre angajaţii instituţiei pe care o conducea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici