Doar 1.100 de pasageri a repatriat Tarom în urma scandalului Blue Air, din peste 2.600 de solicitări

Aproximativ 1.100 pasageri a repatriat Tarom în baza hotărârii Executivului aprobată după ce Blue Air şi-a suspendat zborurile, potrivit unui răspuns al companiei la solicitarea MEDIAFAX. Până pe 8 august, numărul solicitărilor de repatriere depăşea 2600.

183 afișări
Imaginea articolului Doar 1.100 de pasageri a repatriat Tarom în urma scandalului Blue Air, din peste 2.600 de solicitări

Doar 1.100 de pasageri a repatriat Tarom în urma scandalului Blue Air, din peste 2600 de solicitări

„Aproximativ 1.100 pasageri, luând în considerare atât zborurile charter, cât şi cele regulate”, a transmis Tarom, la solicitarea MEDIAFAX, ca răspuns la întrebarea câţi români a repatriat compania în baza Hotărârii de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă în vederea suportării costurilor pentru repatrierea unor cetăţeni români şi pentru acordarea unui ajutor financiar de urgenţă, din 7 septembrie 2022.

Tarom nu transmite care au fost costurile pentru repatrierea acestora, având în vedere „că procesul este încă în derulare”.

De asemenea, Tarom precizează că Hotărârea de Guvern a vizat doar pasagerii afectaţi de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie.

Până pe 8 august, numărul solicitărilor primite în CallCenterul MAE şi la Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României era de 2663.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectaţi de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineaţa, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduşi acasă din ţările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunţa că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Ulterior, Blue Air a transmis că îşi propune să reia zborurile din 10 octombrie. „Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale”, arată compania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici