Doar doi la sută dintre români au implant dentar

Doar doi la sută dintre români au solicitat implant pentru înlocuirea dinţilor pierduţi, întrucât costul intervenţiei este prea mare comparativ cu veniturile, a declarat, vineri, profesor doctor Dan Slăvescu, decanul facultăţii de Medicină dentară de la Universitatea Titu Maiorescu.

63 afișări
Imaginea articolului Doar doi la sută dintre români au implant dentar

Doar doi la sută dintre români au implant dentar

Un implant dentar în România costă între 300 şi 1.000 euro, în timp ce în Germania, Italia, Anglia, oscilează între 1.200 - 3.500 euro

Doar doi la sută dintre români au implanturi dentare, în timp ce media europeană este de 15 la sută. Implantul dentar este o soluţie perfectă de înlocuire a dinţilor pierduţi. Dacă înainte, prin metoda clasică, dentistul trebuia să şlefuiască dinţii alăturaţi şi să facă o punte, acum, dintele nou este implantat direct în os, a explicat decanul cu ocazia Conferinţei de Implantologie, organizată, vineri, la Universitatea Titu Maiorescu.

Specialiştii recunosc faptul că, în România, ca să îţi permiţi un implant dentar, trebuie să ai bani. Pentru că, în funcţie de materialul din care e făcut dintele ce urmează să fie implantat, o intervenţie chirurgicală poate oscila între 300 şi 1.000 de euro. Din acest motiv cei mai mulţi pacienţi ai medicilor români vin din stărinătate.

"Vin din străinătate tot mai mulţi, dat fiind faptul că la noi e mai ieftin. În Munchen, o astfel de intervenţei costă 1.200 euro, în Irlanda şi Anglia preţurile sunt mai mari ajungând la 3.500 de euro pentru un implant", a declarat medicul dentist Andrei Ioan Lupse.

Potrivit specialiştilor, persoanele care au diabet sau boli de inimă, fumătorii şi alcoolicii au contraindicaţie la impantul dentar. Exista însă şi reversul. Nu toţi pacienţii care îşi fac implant dentar, îl şi păstrează.

Maurizio Magioni, profesor la Univeristatea din Florenţa, prezent la conferinţă, a declarat că lucrează de zece ani în acest domeniu. În acest interval, aproximativ 12 la sută dintre pacienţi au respins impantul şi asta din cauza incompatibilităţii. "60 la sută dintre europeni, au înlocuit dinţii pierduţi cu proteze. Dintre aceştia, un sfert au optat pentru implantul dentar", a adăugat Magioni.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici