Video Doi angajaţi ai Doljchim au ajuns la spital cu arsuri provocate de amoniac (Video ProTv)

Doi angajaţi ai Combinatului Doljchim Craiova au ajuns, în cursul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce au suferit arsuri cu amoniac în urma unui accident.

80 afișări

Victimele sunt doi bărbaţi în vârstă de 43, respectiv 56 de ani.

"În cursul nopţii au fost aduse cu două maşini particulare doi bărbaţi. Ei aveau arsuri pe corp cu amoniac. Unul dintre ei a fost mai grav, în sensul că arsurile erau pe o suprafaţă mai mare din corp. Prezenta arsuri pe membrele superioare, inferioare, torace şi gât. Cel de-al doilea avea arsuri pe jumătatea dreaptă a feţei şi pe gât”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul SMURD Cristina Geormăneanu.

Potrivit sursei citate, cei doi pacienţi au ajuns în Secţia de Terapie Intensivă pentru chirurgie plastică.

Medicul SMURD Cristina Geormăneanu a mai spus că este "inadmisibil" că pacienţii au fost duşi la spital cu maşini particulare.

“Ar fi trebuit ca sistemul de alertare în situaţii de urgenţă să fie mai bine pus la punct. Combinatul cred că ar fi trebuit să deţină o ambulanţă. Nu înţeleg de ce nu s-a apelat la serviciul de urgenţă pentru a fi aduşi cu ambulanţa şi au fost aduşi cu maşinile particulare”, a declarat Geormăeanu.

Medicul SMURD mai spune că asistentul combinatului Doljchim, care a însoţit unul dintre pacienţi, le-ar fi spus medicilor din urgenţă că este vorba de un accident cu mai multe victime. “Asistentul ne-a spus iniţial că este vorba de cinci victime, apoi de patru. Era confuz. Am apelat serviciul 112 să întreb dacă ei deţin mai multe informaţii. S-au deplasat la poarta combinatului mai multe ambulanţe, dar nu erau decât cele două persoane care au fost aduse la spital”, a mai spus sursa citată.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a stabilit, în urma unor analize preliminare, că accidentul de muncă de la combinatul Doljchim, în urma căruia au fost răniţi doi bărbaţi, a fost provocat de desprinderea unui ventil de refulare a amoniacului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul-şef al ITM Dolj, Mihail Mohora, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că în cazul accidentului de muncă produs în noaptea de luni spre marţi la Doljchim cercetările continuă, însă până acum s-a stabilit că una din supapele unei instalaţii de amoniac s-a desprins, moment în care doi muncitori au fost stropiţi cu substanţa chimică.

"Cei doi muncitori au încercat să deblocheze o tijă de la un ventil de refulare a amoniacului, iar aceasta s-a rupt, lăcătuşul şi maşinistul fiind împroşcaţi cu amoniac. În prezent am început o anchetă şi când va fi finalizată se va stabili cu exactitate care au fost cauzele acestui accident şi eventualii vinovaţi", a precizat Mihail Mohora.

În prezent, victimele accidentului de muncă sunt în afara oricărui pericol, fiind internate la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, medicul Adriana Trică, a spus că Mihai Constantin (50 de ani), din Craiova, a suferit arsuri chimice pe o suprafaţă de 30 la sută din corp, respectiv torace, membre superioare, coapse şi glezne. Celălalt angajat al Doljchim, Ion Ene (43 ani), din Craiova, are arsuri pe 5 la sută din suprafaţa corpului, respectiv în zona feţei şi este intoxicat cu vapori de amoniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici