Doi angajaţi ai Penitenciarului Craiova, verificaţi în cazul lui Gorbunov

Directorul Administraţiei Penitenciarelor, Ioan Băla, a declarat, luni, că agentul de serviciu şi şeful Biroului de Evidenţă din Penitenciarul Craiova sunt verificaţi pentru că nu au informat poliţia, în 15 august 2008, când Serghei Gorbunov trebuia să se prezinte după întreruperea pedepsei.

70 afișări
Imaginea articolului Doi angajaţi ai Penitenciarului Craiova, verificaţi în cazul lui Gorbunov

Doi angajaţi ai Penitenciarului Craiova, verificaţi în cazul lui Gorbunov

"Informarea despre neprezentarea la timp a lui Gorbunov trebuia făcută pe 15 august, însă a fost făcută pe 28 octombrie, în urma unor verificări", a spus directorul Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, într-o conferinţă de presă.

Directorul ANP a precizat că verifică activitatea de monitorizare din Penitenciarul Craiova, unde a constatat "necorelarea obligaţiilor de serviciu" în cazul agentului de serviciu Marilena Cone şi lipsa de implicare a şefului de la Biroul de Evidenţă, Radu Şchiopu.

"Am dispus continuarea acestor verificări. Voi lua cele mai drastice măsuri", a spus Băla.

Acesta a adăugat că pe 16 mai anul trecut, Serghei Gorbunov a fost eliberat din Penitenciarul Craiova, după ce Tribunalul Dolj a decis întreruperea pedepsei acestuia pentru trei luni din motive medicale.

După eliberarea lui Gorbunov, Penitenciarul Craiova avea obligaţia de a informa în scris structurile abilitate. Astfel, au fost informate Tribunalele din Braşov şi Dolj, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei, Poliţia Comunitară, Serviciul pentru Străini, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, precizându-se durata şi motivul eliberării, a explicat Băla.

"Aceasta era responsabilitatea penitenciarului. De la începutul până la încetarea acestei perioade, monitorizarea deţinutului revine Ministerului de Interne", a spus Băla.

Citeşte şi:

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici