Video Doi bărbaţi din Covasna, cercetaţi pentru cultivare de cannabis - VIDEO

Doi bărbaţi din Sfântu Gheorghe sunt cercetaţi după ce poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Covasna au identificat o cultură de cannabis în Aita Seacă, pe terenul unuia dintre ei.

188 afișări

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Buzsi Andrea, a anunţat printr-un comunicat de presă transmis marţi că, la sfârşitul lui septembrie, în urma unor acţiuni desfăşurate cu sprijinul Serviciului de Supravegheri Operative şi Investigaţii Braşov, al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Covasna şi al poliţiştilor din Băţani, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au făcut percheziţii domiciliare în trei locuri din judeţ pentru combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri.

Potrivit sursei citate, în localitatea Aita Seacă poliţiştii au descoperit o cultură de cannabis ajunsă la maturitate, formată din 78 de plante.

Poliţiştii covăsneni spun că aceste plante au fost cultivate, iar în podul unui imobil nelocuit, aflat în proprietatea lui N. Levente, de 32 de ani, din Sfântu Gheorghe, au fost identificate mai multe plante de cannabis puse la uscat, tulpini de cannabis uscate şi ramuri ale acestei plante fără frunze şi flori.

Ulterior, s-a constatat că este vorba despre 26,3 kilograme de plante verzi, 10,35 kilograme de plante uscate şi 4,65 kilograme de tulpini de cannabis uscate.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, în primăvara şi vara acestui an, L. Arpad, de 39 de ani, din Sfântu Gheorghe, a cultivat cannabis pe terenul prietenului său, N. Levente, din satul Aita Seacă, o parte din cantitate fiind destinată consumului propriu.

Iniţial, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui N. Levente, dar ulterior instanţa a dispus ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, în timp ce L. Arpad a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile.

În prezent, cei doi sunt cercetaţi pentru cultivare a drogurilor de risc fără drept, respectiv deţinere a drogurilor de risc pentru consum propriu, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici