Doi bulgari, călăuze pentru 30 de migranţi, prinşi şi reţinuţi în Ilfov

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au depistat în trafic un microbuz condus de un cetăţean bulgar de 28 de ani, care era însoţit de un conaţional în vârstă de 29 de ani. În microbuz erau 30 de migranţi care doreau să ajungă în Spaţiul Schengen.

163 afișări
Imaginea articolului Doi bulgari, călăuze pentru 30 de migranţi, prinşi şi reţinuţi în Ilfov

Potrivit Poliţiei Ilfov, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au depistat, în trafic, pe raza municipiului Feteşti, un microbuz condus de un cetăţean bulgar de 28 de ani, care era însoţit de un conaţional în vârstă de 29 de ani. În urma controlului efectuat de către poliţişti asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 15 şi 39 de ani.

„Având în vedere că persoanele depistate nu au putut face dovada intrării legale pe teritoriul României şi nu au putut prezenta documente de şedere legală, au fost conduse la sediul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti. În urma verificărilor a reieşit că sunt cetăţeni de naţionalitate afgană, care au declarat că au tranzitat frontiera pedestru, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen”, transmite, miercuri, Poliţia Ilfov.

A fost continuată urmărirea penală faţă de cei doi bărbaţi, de cetăţenie bulgară, bănuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, iar poliţiştii au dispus reţinerea celor doi cetăţeni bulgari. Aceştia au fost prezentaţi, miercuri, instanţei, care a dispus arestarea pentru 30 de zile a acostora.

Cei în cauză au fost încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat urmărirea penală sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomiţa. De asemenea aceştia au colaborat cu reprezentaţii Gărzii de Coastă şi ai Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, în vederea repatrierii acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici