Doi câini au fost împuşcaţi la marginea unei comune din Iaşi: autorul este căutat de Poliţie. Reacţia proprietarului: "Atât am auzit: 'L-am aranjat'." | VIDEO

Doi câini au fost împuşcaţi la intrarea în comuna Belceşti din judeţul Iaşi. Proprietarul patrupedelor susţine că a auzit două focuri de armă şi, când a ieşit din curte, şi-a găsit câinii împuşcaţi. Cel care a tras a plecat cu maşina, cu farurile stinse, iar acum este căutat de poliţişti.

1188 afișări

Gheorghe Săndulache din comuna ieşeană Belceşti a auzit, joi seară, în jurul orei 21.00, focuri de armă în faţa curţii sale şi a ieşit să vadă ce se întâmplă.

„Am auzit două împuşcături de armă, pur şi simplu era o maşină oprită, a tras într-un câine şi apoi în al doilea câine şi, când am ieşit afară, când am fugit să văd cine e, maşina era cu farurile stinse, apoi a plecat. Când m-am dus, câinii erau împuşcaţi. Nu au au lătrat, s-a auzit maşina dintr-o dată, s-au auzit frânele, a coborât din maşină, a tras. Atât am auzit <l-am aranjat>, a zis vorba asta şi s-a urcat în maşină cu farurile stinse şi a plecat", a povestit jurnaliştilor Gheorghe Săndulache, proprietarul câinilor.

Acesta susţine că, după ce din curtea sa au fost furate diverse lucruri, obişnuieşte ca seara, după ora 20.00, să dea drumul la câini din curte. Potrivit acestuia, cel care a tras ar fi folosit o puşcă cu alice.

„Puteau să fie şi alte persoane pe stradă, că acolo e trafic, e şosea, lângă stradă, nu era extravilan, în câmp să... putea să se întâmple orice fiind o armă letală, era posibil să mai facă vreun accident", a spus Gheorghe Săndulache.

Imediat ce şi-a văzut câinii împuşcaţi, bărbatul a sunat la 112 şi a cerut ajutor Poliţiei. A sunat şi la medicul veterinar, pentru că patrupedele încă erau în viaţă.

„A venit şi doamna doctor în jur de ora 11.00 seara, a vrut să îi ajute, unul avea picioarele rupte, nu a avut ce să îi mai facă, iar al doilea a murit pe masa de operaţie", a mai spus bărbatul.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar pe un câmp situat în extravilanul comunei Belceşti au găsit doi câini răniţi care prezentau plăgi prin impuşcare. Cei doi câini au fost transportaţi la un dispensar veterinar pentru a li se acorda îngrijri medicale, însă din nefericire nu au supravieţuit. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi uciderea animalelor, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale ce se impun", a declarat presei Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Persoana care a tras cu arma nu a fost identificată încă de anchetatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici