Doi elevi implicaţi în incidentul de la Liceul Industrial 12, exmatriculaţi

Doi elevi implicaţi în conflictul de la Liceul Industrial numărul 12 din Capitală, în urma căruia un coleg al acestora a fost atacat cu o sabie, au fost exmatriculaţi, joi, iar un altul a fost sancţionat cu nota şase la purtare.

650 afișări
Imaginea articolului Doi elevi implicaţi în incidentul de la Liceul Industrial 12, exmatriculaţi

Doi elevi implicaţi în incidentul de la Liceul Industrial 12, exmatriculaţi

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că, în urma incidentului de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Bucureşti (Liceul Industrial nr. 12), joi a fost convocat Consiliul Profesoral.

În urma analizei cauzelor şi a gradului de implicare a elevilor din liceu, Consiliul Profesoral a stabilit pentru unul dintre elevii care a participat la agresiune exmatricularea din toate unităţile de învătământ, fără drept de reînscriere pentru o perioadă de timp. Un alt elev care a participat la agresiune va fi exmatriculat fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învătământ. Totodată, un al treilea elev care a fost implicat în conflict a primit nota 6 la purtare.

Consiliul Profesoral a mai stabilit componenţa unor comisii de cercetare, care urmează să stabileasca modul în care paznicul şcolii şi profesorul de serviciu au respectat îndatoririle care le reveneau.

Conducerea liceului a transmis o adresa Direcţiei de Administrare a Învăţământului Preuniversitar Sector 1 Bucureşti, prin care solicită rezilierea contractului cu firma care asigură paza în unitatea de învăţământ.

Un elev de la Liceul Industrial numărul 12 din Bucureşti a fost atacat, miercuri, cu o sabie în incinta unităţii de învăţământ, de către trei agresori, doi din dintre aceştia fiind elevi la acelaşi liceu.

Unul dintre tineri, cel care a folosit sabia, este elev în clasa a XI-a la Liceul Industrial nr. 12, după ce o rămas repetent un an, a fost exmatriculat şi apoi reintegrat în sistemul de învăţământ. Cel de-al doilea are tot 19 ani şi este elev în clasa a XII-a la Liceul Industrial 12.

Potrivit Poliţiei Capitalei, miercuri, în jurul orei 13.10, înainte de intrarea la cursuri a elevilor din clasele a XII-a, în curtea liceului a avut loc o altercaţie spontană între I. O. şi F. R., ambii în vârstă de 19 ani, elevi în clasa a XII –a. În timpul incidentului, I. O. i-a rupt mâneca pulovărului lui F. R., iar după aplanarea conflictului, elevii au intrat la ore.

Ulterior, elevul I. O. l-a chemat pe M. M. (19 ani), elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu, şi alţi doi indivizi rămaşi necunoscuţi până în prezent, pentru a continua conflictul. Cei doi au venit cu un autoturism, unul din ei rămânând în maşină, iar celălalt intrând în liceu, unde s-a întâlnit cu I. O. şi M. M..

Cei trei au intrat împreună, în jurul orei 15.00, în clasa în care studia F. R., în timpul orei şi în prezenţa profesorului, încercând să îl scoată cu forţa din clasă pe F. R., însă nu au reuşit pentru că au intervenit colegii acestuia şi cadrul didactic, fiind conduşi în curtea liceului.

În pauza de după oră, când F.R., împreună cu colegii lui, se afla pe culoarul liceului, cei trei agresori au intrat din nou în liceu încercând să îl ducă pe acesta la maşină împotriva voinţei lui. F. R. s-a opus, moment în care M. M. a scos de sub haine o sabie cu care a început să îl ameninţe.Văzând că lucrurile degenerează, M.A. (19 ani), coleg de clasă cu F.R., a intervenit, fiind rănit superficial cu sabia în zona bărbiei. Ca urmare a intervenţiei atât a colegilor, cât şi a administratorei liceului, cei trei agresori au părăsit unitatea de învăţământ.

Secţia 4 Poliţie din Bucureşti face cercetări pentru a stabili împrejurările incidentului. După incident, elevii I.O. şi M.M. au fost audiaţi la secţia de poliţie.

Potrivit Poliţiei Capitalei, responsabilitatea pentru intrarea în liceu a agresorilor revine personalului care asigura paza liceului. Ca urmare, doi dintre agenţii de pază au fost sancţionaţi fiecare cu câte 1.000 de lei.

Totodată, firma care asigură paza liceului a primit două amenzi de câte 2.000 lei, iar joi va fi verificată activitatea acesteia de către ofiţeri specialişti ai Poliţiei Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie pentru lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi port ilegal de armă albă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale dar şi în vederea identificării celorlalţi doi suspecţi, precizează Poliţia Capitalei.

Citeşte şi

Elev atacat cu o sabie în ora de religie (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici