Doi poliţişti au fost bătuţi de un şofer beat, urmărit în trafic, şi de rudele acestuia

Doi poliţişti din judeţul Arad au fost bătuţi de un şofer beat, pe care l-au urmărit în trafic după ce nu a oprit la semnalele oamenilor legii, şi de alte două persoane, rude ale acestuia, procurorii începând urmărirea penală pentru infracţiunea de ultraj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2242 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti au fost bătuţi de un şofer beat, urmărit în trafic, şi de rudele acestuia

Doi poliţişti au fost bătuţi de un şofer beat, urmărit în trafic, şi de rudele acestuia

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Brigitte Sighete, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a fost începută urmărirea penală “in rem” pentru infracţiunea de ultraj, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi poliţişti au fost agresaţi de trei persoane.

Potrivit procurorilor, incidentul a avut loc în oraşul Sântana, unde un echipaj de poliţie, format dintr-o femeie şi un bărbat, i-a făcut semn unui şofer să oprească pentru control. Doar că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a refuzat, iar oamenii legii au pornit în urmărirea maşinii. Şoferul s-a oprit în faţa casei sale, din oraşul Sântâna, şi i-a chemat în ajutor pe soţia acestuia şi un bărbat, care i-au agresat pe cei doi poliţişti. Oamenii legii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen pentru a se putea apăra.

“A fost începută urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de ultraj. Sâmbătă noaptea, cei doi poliţişti au dorit să oprească o maşină în trafic în oraşul Sântana, maşina respectivă nu a oprit la semnalele poliţiştilor rutieri, iar aceştia au pornit în urmărirea autoturismului. Şoferul s-a oprit în faţa casei sale. Poliţiştii au dorit să îl legitimeze, bărbatul s-a opus, iar din casă au ieşit două persoane, soţia acestuia şi încă un bărbat, care au agresat poliţiştii, încercând să-l scape de legitimare şi de testarea cu aparatul etilotest”, a afirmat procurorul Brigitte Sighete.

În timpul altercaţiei, cei doi poliţişti au fost răniţi, femeia având leziuni şi la nivelul coastelor, după ce a fost aruncată de unul dintre agresori într-o bancă. Cei doi poliţişti nu au fost internaţi, însă s-au adresat medicilor legiştilor, care au confirmat leziunile.

Ulterior, şoferul agresiv a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În cursul zilei de luni, cele trei persoane care au bătut poliţiştii au fost audiate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici