Doi poliţişti de frontieră din Maramureş au dispărut în patrulare. Mai multe echipe de salvare au pornit în căutarea lor

  • Doi poliţişti de la Poliţia de Frontieră Vişeu trebuiau să predea schimbul colegilor în jurul orelor 17.00 dar nu au mai ajuns la punctul de întălnire
  • Zona de patrulare se află într-un loc cu acces foarte dificil şi aproape de graniţă cu Ucraina
  • Acţiunea în derulare se desfăşoară cu ajutorul Salvamont Maramureş, care a delegat 30 de salvatori montani pentru a interveni
5809 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti de frontieră din Maramureş au dispărut în patrulare. Mai multe echipe de salvare au pornit în căutarea lor

Sursa foto: Mediafaxfoto

UPDATE 06:40 Poliţiştii au fost găsiţi de salvatori

Cei doi poliţişti de frontieră dispăruţi ieri la ora 17:00, au fost găsiţi în viaţă, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Inspector principal de poliţie Iulia Stan. Aceştia s-au rătăcit şi au intrat într-o zonă fără acoperire GSM.

UPDATE 02:30 Desfăşurare impresionantă de forţe pentru căutarea celor doi poliţişti de frontieră

Căutările în cazult celor doi poliţişti de frontieră dispăruţi sunt în desfăşurare. Pentru găsirea lor au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane: 30 de poliţişti de frontieră înarmaţi, 20 de jandarmi, 25 de salvamontişti şi cei de la Operaţiuni Speciale participă în această acţiune amplă.

Zona în care se desfăşoară căutările este cunoscută pentru traficul intens cu ţigarete de contrabandă. În data de 30 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde şi în PTF Siret, 5.358 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 54.000 lei. 

Ştire iniţială

Doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus sunt dispăruţi de mai bine de şapte ore în Munţii Maramureşului.

În acest moment ei sunt căutaţi de echipele Salvamont Maramureş dar şi de voluntari, poliţişti şi jandarmi. Echipa extinsă este formată din aproximativ 50 de salvatori.

„Ne vom regrupa la poliţia de frontieră Vişeu, vom fi în jur de 30 de salvamontişti, voluntari, poliţişti, jandarmi, colegi de la ISU, deci vom fi în total undeva în jur de 50 de oameni. Zona este extrem de dificilă, cu diferenţe mari de nivel. Probabil ca să periem toată zona va trebui să urcăm până undeva la 1800 de m. Am făcut şi solocitare de elicopter de la MAI, se pare că nu au plafon de zbor în noaptea asta, dar mâine dimineaţă cu siguranţă dacă nu vom reuşi să-i găsim”, a declarat Dan Benga, şef de seviciu în cadrul SPJ Salvamont Maramureş.

Poliţiştii trebuiau să predea schimbul colegilor în jurul orelor 17.00 dar nu au mai ajuns la punctul de întălnire. Zona lor de patrulare este una cu acces foarte dificil şi aproape de frontiera cu Ucraina. Ulterior, după ce nu au ajuns nici până la ora 21:45, s-a dat alarma şi s-a dispus începerea căutărilor.

„În data de 31.05.2021, o patrula formată din  doi poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Vişeu de Sus, care executa misiuni specifice de supraveghere a frontierei într-o zonă montană greu accesibilă, (zona Borşa) nu s-a întors din misiune la ora stabilită şi nu a putut fi contactată prin mijloacele de comunicaţii aflate în dotare. În momentul de faţă, structurile poliţiei de frontieră din zonă împreuna cu toate forţele de sprijin din cadrul structurilor MAI, autorităţilor locale şi de cooperare pe plan local sunt angrenate în acţiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră” a declarat Iulia Stan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Unul dintre poliţiştii de frontieră dispăruţi este angajat de aproximativ un an de zile la Secţia Vişeu de Sus după ce a terminat şcoala de subofiţeri. Cel de-al doilea are experienţă în poliţia de frontieră, fiind şi el de aproximativ un an de zile la Vişeu de Sus.

Aceleaşi surse susţin că ambii poliţişti aveau în dotare vechile pistoale Carpaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici