Doi români au fost numiţi Cavaleri ai Ordinului Naţional al Meritului. Emmanuel Macron a semnat decretul

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a semnat un decret prin care doi compatrioţi devin Cavaleri ai Ordinului Naţional al Meritului, în semn de recunoştinţă, a anunţat printr-o postare pe Facebook Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Republica Franceză.

1097 afișări
Imaginea articolului Doi români au fost numiţi Cavaleri ai Ordinului Naţional al Meritului. Emmanuel Macron a semnat decretul

Doi români au fost numiţi Cavaleri ai Ordinului Naţional al Meritului

Cei doi români numiţi de statul francez ”Cavaleri ai Ordinului Naţional al Meritului” sunt Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, şi scriitorul Matéi Visniec.

„În toată aceasta perioada, l-aţi putut urmări pe dl Lupescu şi în presa din România, care i-a preluat postările competente,  inteligente şi instructive de pe pagina de FB”, a declarat Luca Niculescu pe pagina sa de Facebook.

„Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matéi Visniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de ţări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relaţiei dintre România şi Franţa.  În aceasta primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul «consultaţii poetice», organizat de Theatre de la Ville şi de Insula 42. Alaturi de alti autori sau actori (Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau să fie sunaţi, evident), cu care discuta aproximativ un sfert de oră şi, în funcţie de direcţia în care o lua conversaţia, încheia cu recitarea unui poem. Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie”, a completat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici