Doi români au murit, la Berlin, într-un accident de muncă - VIDEO

Doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, la Berlin, după ce acoperişul unei clădiri vechi situate pe şantierul viitoarei Biserici Ortodoxe din capitala Germaniei s-a prăbuşit peste ei, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

158 afișări
Imaginea articolului Doi români au murit, la Berlin, într-un accident de muncă - VIDEO

Doi români au murit, la Berlin, într-un accident de muncă - VIDEO

Potrivit surselor, cei doi români sunt un muncitor care lucra pe şantier şi un preot.

Contactat de MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MAE român, Alin Şerbănescu, a confirmat faptul că doi români au fost implicaţi într-un accident produs marţi seară în jurul orei 22.00.

Potrivit lui Şerbănescu, un acoperiş al unei clădiri mai vechi situate pe şantierul unde se construia viitoarea Biserică Ortodoxă Română de la Berlin s-a dărâmat.

"Poliţia cercetează cauzele accidentului, iar Ambasada României este în permanentă legătură cu autorităţile germane", a spus Şerbănescu.

Oficialul MAE declarase anterior că doi cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident de muncă produs la casa parohială ortodoxă din Berlin şi că autorităţile române din Germania urmăresc cu atenţie acest caz şi situaţia persoanelor implicate în eveniment.

Preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Române de la Berlin, una dintre victime

Una dintre victimele accidentului produs la Berlin este preotul paroh Constantin Mihoc al Parohiei Ortodoxe Române "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Berlin.

Video Stirileprotv.ro

Informaţia a fost furnizată de un reprezentant al Parohiei Ortodoxe Române "Sfinţii Arhengeli Mihail şi Gavriil" din Berlin, care a menţionat că preotul va fi înmormântat în România.

Un prieten al familiei Mihoc, aflat la Berlin, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preotul se afla pe şantier în momentul accidentului pentru că acesta lucra împreună cu muncitorii la construirea noii biserici. El a explicat că preotul a fost prins sub un perete care era demolat, dar care trebuia să cadă în altă direcţie.

Acesta a mai spus că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" au fost contactaţi de Patriarhia Română şi că însuşi Patriarhul Daniel s-a interesat de stadiul formalităţilor pentru transport.

Apropiatul familiei Mihoc a mai spus că nu s-a stabilit data înmormântării pentru că trupul parohului este încă la morgă, la dispoziţia autorităţilor care anchetează accidentul.

Preotul paroh Constantin Mihoc va fi înmormântat la Suceava, de transport şi de formalităţi urmând să se ocupe Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Accidentul s-a produs, marţi seară, în jurul orei 22.00.

Şi muncitorul român decedat în acelaşi accident va fi transportat în România pentru înhumare, soţia acestuia fiind în Berlin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici