Doi salvamontişti austrieci îi vor căuta pe turiştii dispăruţi în Bucegi

Doi salvamontişti austrieci, dotaţi cu aparatură specială de detectare a telefoanelor mobile prinse sub avalanşă, vor urca miercuri pe munte, alături de salvatorii montani din Bucegi, dacă vremea le va permite, pentru a-i căuta pe cei doi turişti dispăruţi sâmbătă după-amiază pe Valea Caraiman.

35 afișări
Imaginea articolului Doi salvamontişti austrieci îi vor căuta pe turiştii dispăruţi în Bucegi

Doi salvamontişti austrieci îi vor căuta pe turiştii dispăruţi în Bucegi

Potrivit lui George Cotinghiu, de la Serviciul Salvamont Buşteni, doi salvamontişti din Austria, dotaţi cu aparatură specială pentru detectarea telefoanelor mobile sub avalanşă, au sosit la Buşteni, la solicitarea familiei unuia dintre turiştii dispăruţi sâmbătă după-amiază pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi. Cei doi şi-au propus să urce miercuri până la 2 000 de altitudine, alături de salvamontiştii din România, însă vor face acest lucru numai dacă vremea le-o va permite.

Cotinghiu a spus că pe crestele munţilor este pericol de avalanşe, iar în aceste condiţii cei care ar urca până la 2 000 de metri şi-ar risca viaţa.

În cursul căutărilor de marţi, salvatorii montani - jandarmi şi salvamontişti - au descoperit într-o zonă de pe Valea Caraiman pete de sânge, însă, potrivit lui George Cotinghiu, acestea provin, cel mai probabil, de la un câine folosit la căutări de către Jandarmeria Montană, animal care luni a căzut şi s-a lovit chiar în zona în care au fost descoperite petele de sânge.

Doi turişti - un bărbat şi o femeie din Bucureşti - au dispărut sâmbătă după-amiază pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi. Zeci de salvatori montani din Buşteni, Sinaia şi Braşov, precum şi jandarmi de la Centrul de pregătire montană de pe Valea Prahovei au participat la căutările celor doi, începând de sâmbătă, de la ora 17.30, însă nu au reuşit să dea de urma lor.

În timpul cătărilor de luni, unii salvatori montani au fost surprinşi de două avalanşe, ei fiind scoşi nevătămaţi de sub stratul de zăpadă de către colegii lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici