Doi şefi de secţii din Spitalul "Sf.Andrei" Galaţi, suspendaţi din funcţii

Şefii Secţiilor Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi au fost suspendaţi, joi, din funcţii, pe perioada cercetărilor disciplinare în cazul bebeluşului cu fractură de femur căruia medicii gălăţeni i-au pus un diagnostic greşit.

217 afișări
Imaginea articolului Doi şefi de secţii din Spitalul "Sf.Andrei" Galaţi, suspendaţi din funcţii

Doi şefi de secţii din Spitalul "Sf.Andrei" Galaţi, suspendaţi din funcţii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi şi Comisia de Control înfiinţată prin Ordinul Ministrului Sănătăţii au decis, joi, în primă instanţă, suspendarea din funcţie pe perioada cercetării disciplinare a medicilor şefi de la secţiile Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, procedura de cercetare disciplinară continuă şi vizează, pe lângă cei doi şefi de secţie, şi celelalte cadre medicale implicate în acest caz, respectiv medicul primar neonatolog şi medicul primar obstetrician. Rezultatele finale ale cercetărilor vor fi comunicate la începutul săptămânii viitoare.

Tatăl bebeluşului cu femurul fracturat, nemulţumit de rezultatul anchetei ministeriale

Robert Dragomir, tatăl bebeluşului cu fractură de femur căruia medicii gălăţeni i-au pus un diagnostic greşit, spune că este total nemulţumit de rezultatul preliminar al anchetei făcute de Consiliul Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi şi de Comisia de Control a înfiinţată prin Ordinul ministrului Sănătăţii.

"Rezultatul acestei anchete nu este unul care să mă mulţumească. Am înţeles că s-a decis suspendarea medicului neonatolog şi a ginecologului pe perioada cercetării disciplinare. Asta nu înseamnă că suportă vreo consecinţă, că nu mai sunt lăsaţi să profeseze. Asta înseamnă că îşi vor vedea de treburile lor în continuare", a declarat, joi, Robert Dragomir.

Acesta a mai spus că intenţionează să înfiinţeze o organizaţie nonguvernamentală a celor care au avut de suferit de pe urma neatenţiei medicilor, organizaţie care să lupte pentru modificarea legii malpraxisului.

"Nu e firesc ca un medic să judece pe altul şi să vadă în ce măsură s-a greşit. Dacă vorbim despre astfel de erori şi despre măsurile ce trebuie luate, atunci este evident că din aceste comisii nu trebuie să facă parte doar medici, ci şi pacienţi sau reprezentanţi ai unor asociaţii de profil. Vom lupta pentru lucrul acesta", a mai spus Robert Dragomir.

Citeşte şi:

Galaţi: Bebeluşul cu piciorul rupt s-a ales cu femurul fracturat în timpul spitalizării

MS propune sancţiuni disciplinare pentru medicii gălăţeni

Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici