Doina Cornea, transferată la Spitalul Floreasca

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a fost transferată, luni dimineaţă, de la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca la Spitalul Floreasca din Bucureşti, de unde va pleca în Franţa, pentru continuarea tratamentului de recuperare în urma accidentului vascular cerebral suferit.

24 afișări
Imaginea articolului Doina Cornea, transferată la Spitalul Floreasca

Doina Cornea, transferată la Spitalul Floreasca (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul medical al Spitalului de Recuperare Cluj-Napoca, Emil Bogdan, a declarat, luni, că recuperarea Doinei Cornea a decurs foarte bine, dar că familia acesteia a decis continuarea tratamentului într-o clinică franceză.

"Recuperarea a decurs foarte bine în ceea ce priveşte mâna şi piciorul drept, care i-au fost paralizate. Doamna Cornea merge deja, sprijinită, cu ajutorul aparţinătorilor. Familia, în special fiica sa, a decis să o ducă în Franţa, pentru continuarea tratamentului", a spus Bogdan.

Potrivit acestuia, plecarea în Franţa este programată pentru marţi.

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a fost internată la Spitalul Militar Cluj-Napoca, după ce a suferit un accident vascular cerebral, ea fiind mutată, în 12 septembrie, dintr-un salon al Secţiei Neurologie într-o rezervă de la Terapie Intensivă. Medicii specialişti neurologi care au consultat-o au stabilit că starea sa de sănătate s-a ameliorat, nefiind nevoie de o intervenţie chirugicală.

Doina Cornea a fost supusă, ulterior, unui control cardiologic, la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, acesta relevând faptul că nu are nicio problemă a inimii. Medicii clujeni au constatat, ulterior, în urma unui angio-RMN, că hematomul de la nivelul creierului Doinei Cornea începe să se resoarbă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici