Dolj: aproape 1.000 de adeverinţe false de vaccinare îl trimit în judecată pe un medic

Un medic de familie din judeţul Dolj şi alte două persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru vaccinare la chiuvetă.

177 afișări
Imaginea articolului Dolj: aproape 1.000 de adeverinţe false de vaccinare îl trimit în judecată pe un medic

Dolj: aproape 1.000 de adeverinţe false de vaccinare îl trimit în judecată pe un medic

Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie în judeţul Dolj, pentru luare de mită în formă continuată, fals informatic în formă continuată (fiecare câte 926 acte materiale), înşelăciune în formă continuată (6 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale) şi delapidare.

De asemenea, două persoane fizice au fost trimise în judecată în stare de libertate pentru complicitate la luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals informatic în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, medicul de familie, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care şi cele două cercetate în prezenta cauză, ar fi pretins şi primit mai multe sume de bani de la un număr de 926 persoane cărora le-a facilitat obţinerea adeverinţelor de vaccinare antiCovid 19, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv.

Din banii pretinşi de intermediari de la fiecare din cele 926 persoane, suma de 200 lei/persoană (în total 185.200 lei) i-ar fi revenit medicului care ar fi procedat la înscrierea persoanelor respective în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi la eliberarea adeverinţelor care atestau în mod fals că acestea erau vaccinate împotriva COVID-19.

Procurorii arată că, în afară de banii primiţi în modalitatea de mai sus, inculpata ar fi solicitat şi ar fi obţinut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea „administrării” vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituţia respectivă suma totală de 37.720 lei.

În acelaşi context, medicul de familie, după ce ar fi intrat în posesia carnetelor cu tichete de masă alocate pacienţilor, ar fi dat, în mod nelegal, unuia dintre intermediari un număr de 190 carnete (ce conţinea fiecare câte 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei/buc - 19.000 lei) pentru a dispune de ele în interes personal.

Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-au constituit părţi civile cu suma totală de 56.720 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Anterior, în cauză au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru persoane (intermediari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici