Dolj: Aproximativ 150 de persoane, recuperate din maşinile blocate pe drumurile judeţene

Aproximativ 150 de persoane au fost recuperate, în noaptea de duminică spre luni, din maşinile care au rămas înzăpezite pe drumurile judeţene din Dolj şi transportate în camioane militare la sediile unor primării, cămine culturale sau ferme agricole.

61 afișări
Imaginea articolului Dolj: Aproximativ 150 de persoane, recuperate din maşinile blocate pe drumurile judeţene

Dolj: Aproximativ 150 de persoane, recuperate din maşinile blocate pe drumurile judeţene (Imagine: George Noapteş/Mediafax Foto)

Efective de la Jandarmerie, de la Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, timp de peste cinci ore, pentru a scoate din maşini persoanele rămase blocate în zăpada adusă de viscol pe carosabil.

Acţiunea de recuperare a persoanelor aflate în maşinile înzăpezite s-a încheiat în jurul orei 03.00, oamenii fiind transportaţi la sediile unor primării sau cămine culturale în camioanele militare ale ISU Dolj şi ale jandarmilor.

Potrivit ISU Dolj, aproximativ 150 de persoane au fost evacuate din maşinile înzăpezite pe drumurile judeţene. La Radovan au fost evacuate 41 de persoane şi duse la sediul primăriei şi la Căminul Cultural din localitate. Un număr de 40 de persoane au fost duse la Şcoala Generală din localitatea Beloţ, iar 22 de persoane blocate în apropriere de Boureni au fost conduse la un magazin din apropriere sau la rude. Un număr de 25 de persoane înzăpezite pe un drum din apropriere de comuna Pleniţa au fost duse la sediul primăriei, iar 10 persoane blocate la Terpeziţa au fost cazate la o fermă agricolă. Un număr de şase persoane rămase blocate pe un drum din apropriere de localitatea Afumaţi au fost cazate la sediul primăriei.

Toate persoanele evacuate din maşini în cursul nopţii de duminică spre luni îşi vor putea relua călătoria după ce drumarii vor reuşi să deszăpezească şoselele.

Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, opt drumuri judeţene şi două comunale sunt blocate, luni dimineaţă, în judeţul Dolj, drumarii lucrând pentru deszăpezirea şoselelor. Este vorba despre drumurile judeţene DJ 561 A, între localităţile Urzicuţa - Băileşti, Moţăţei Gară - Moţăţei, Pleniţa - Verbiţa - Oprişor, DJ 553, Maglavit Gară - Poiana Mare, DJ 561 D, Giubega - Băileşti, DJ 562 A, Perişor - Cioroiaşi - Boureni - Covei, DJ 552, Bucovăţ - Vârtop - Cetate, DJ 561 B, Segarcea - Zăval, DJ 542, Dăbuleni - Amărăştii de Jos, DJ 604, Amărăştii de Sus - Celaru şi drumurile comunale DC 1, Băileşti - Galicea Mare şi DC Radovan - Întorsura.

"Pe toate aceste tronsoane se acţionează cu utilaje de deszăpezire, iar poliţiştii acţionează pentru interzicerea accesului autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzător pentru circulaţia pe timp de iarnă", se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Peste 250 de poliţişti din cadrul IPJ Dolj sunt mobilizaţi pe şoselele judeţului pentru a preîntâmpina orice pericol care ar putea duce la blocarea pe drumuri a autovehiculelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici