Dolj: Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Pelendava

Un deţinut a evadat, joi, de la Penitenciarul Pelendava de lângă municipiul Craiova, el fiind dat în urmărire de către Poliţia Dolj, care a instituit filtre în tot judeţul şi l-a dat în consemn la frontieră.

346 afișări
Imaginea articolului Dolj: Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Pelendava

Dolj: Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Pelendava

Deţinutul riscă un supliment de pedeapsă de până la doi ani de închisoare, care s-ar adăuga astfel pedepsei de patru ani pe care o are de ispăşit pentru tâlhărie.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al penitenciarului, deţinutul, Eusebiu Grumeza (36 ani), lucra alături de alţi cinci deţinuţi la introducerea într-o magazie a penitenciarului a unei cantităţi de cereale. Toţi deţinuţii se aflau sub supravegherea unui agent al Penitenciarului Pelendava.

"Persoana privată de libertate a solicitat agentului supraveghetor permisiunea de a-şi satisface necesităţile fiziologice, iar după aproximativ cinci minute agentul supraveghetor a constatat lipsa deţinutului de la spaţiul special amenajat ca toaletă", mai afirmă reprezentanţii Penitenciarului Pelendava.

Conform sursei citate, bărbatul, care a fost adus la penitenciarul de lângă Craiova în urmă cu trei luni, în 18 martie, avea de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi opt luni pentru tâlhărie, fiind "propozabil" pentru Comisia de liberare condiţionată la data de 27 aprilie 2014.

În perioada executării pedepsei, deţinutul nu a fost sancţionat disciplinar.

"Primele măsuri luate de către conducerea Penitenciarului Pelendava au fost alarmarea unităţii şi crearea de grupe operative de urmărire, anunţarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate în cadrul Penitenciarului Pelendava şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră", se mai arată în comunicatul Penitenciarului Pelendava.

Eusebiu Grumeza este căutat de efective importante de poliţişti şi jandarmi.

Potrivit comisarului Florentina Popescu de la Poliţia Dolj, bărbatul purta în momentul evadării bermude şi un tricou, ambele de culoare deschisă, pe spatele tricoului fiind înscrisă cifra 2.

"Are 1,70 metri, constituţie atletică, păr şaten, cu un început de calviţie frontală, iar pe ambii umeri şi pe antebraţul stâng are un tatuaj", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX comisarul Florentina Popescu.

Conform acesteia, pe lângă cei patru ani pe care îi are de ispăşit pentru infracţiunea de tâlhărie Eusebiu Grumeza riscă un supliment de pedeapsă de până la doi ani de detenţie, pentru evadare.

Evadatul este dat în urmărire de către Poliţia Dolj, care a instituit filtre în tot judeţul şi l-a dat în consemn la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici