"Donează sânge! Fii erou!" | Campanie organizată de studenţii Universităţii de Medicină din Bucureşti: În România, doar 1,7% din populaţie donează, deşi e nevoie de 1000 litri de sânge, zilnic

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti organizează, în perioada 23-27 aprilie, o nouă ediţie a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”. Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populaţie donează sânge, deşi este nevoie de 1000 litri de sânge, zilnic.

586 afișări
Imaginea articolului "Donează sânge! Fii erou!" | Campanie organizată de studenţii Universităţii de Medicină din Bucureşti: În România, doar 1,7% din populaţie donează, deşi e nevoie de 1000 litri de sânge, zilnic

"Donează sânge! Fii erou!" | Campanie organizată de studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti: În România, doar 1,7% din populaţie donează, deşi e nevoie de 1000 litri de sânge, zilnic

“Unul dintre obstacolele cu care ne confruntăm este informarea încă precară a populaţiei în ceea ce priveşte donarea de sânge. În calitate de studenţi la Medicină, luăm zilnic contact cu cazuri ale unor persoane care necesită transfuzii de sânge, fie în regim de urgenţă, fie în mod repetat, pe o perioadă mai lungă de timp şi suntem conştienţi de situaţia dramatică care există în spitalele din România. Tocmai de aceea, ne dorim să facem cunoscute aceste cazuri publicului larg, să ajutăm oamenii să conştientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamităţi sau în cazul în care cineva drag este în suferinţă. Nevoia de sânge este constantă. Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci şi de informare şi responsabilizare socială”, au declarat coordonatori campaniei, Delia Vasile şi Cristiana Voicu, studenţi, anul IV în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Studenţii precizează că donarea de sânge contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului. Organizatorii pun la dispoziţie două centre de recoltare, unul la Palatul Facultăţii de Medicină (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) şi celălalt la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2).

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populaţie donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minimum 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieţi.

Începând din anul 2008, „Donează sânge! Fii erou!”este un eveniment organizat bianual la nivel naţional de către asociaţiile studenţilor la medicină şi îşi propune să combată deficitul de sânge şi produse de sânge din unităţile spitaliceşti din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge şi prin susţinerea unei puternice campanii de informare şi responsabilizare socială.Campania se desfăşoară în acest an în toate centrele membre ale Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) şi anume în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu, Timişoara, Oradea, Târgu-Mureş şi Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici