Doru Ţuluş, propus pentru reînvestire la conducerea Secţiei a 2-a din DNA

Ministrul Justiţiei propune Consiliului Superior al Magistraturii patru propuneri de numire sau reînvestire în funcţii de conducere a unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printre care şi Doru Ţuluş care s-a remarcat "printr-o deosebită rezistenţă la stres".

214 afișări
Imaginea articolului Doru Ţuluş, propus pentru reînvestire la conducerea Secţiei a 2-a din DNA

Doru Ţuluş, propus pentru reînvestire la conducerea Secţiei a 2-a din DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) patru propuneri de numire sau reînvestire în funcţii de conducere a unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de către Biroul de presă al ministerului.

O primă solicitare vizează obţinerea avizului CSM cu privire la propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de numire a procurorului Laura Oprean în funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

Laura Oprean este, din anul 2006, procuror în cadrul DNA, Serviciul Teritorial Cluj, exercitând cu delegaţie funcţia de procuror şef al aceluiaşi serviciu din luna ianuarie 2008. Prin Hotărâre a CSM, Secţia pentru procurori, începând cu luna mai 2008, a fost promovată în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj, iar din aprilie 2009 a fost delegată în funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

De asemenea, ministrul Justiţiei a solicitat avizul şi cu privire la propunerea de reînvestire în funcţia de procuror şef adjunct al DNA a procurorului Carmen Gâlcă, pe o perioadă de trei ani.

În timpul primului mandat în funcţia de procuror şef adjunct al DNA, Carmen Gâlcă a dovedit reale calităţi manageriale, impunându-se prin tact şi echilibru şi menţinerea unui climat de muncă nonconflictual, apreciază ministrul.

Totodată, ministrul Justiţiei a solicitat avizul cu privire la propunerea de reînvestire a lui Doru Ţuluş în funcţia de procuror şef al Secţiei a 2-a a DNA de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

În mandatul anterior, procurorul şef Doru Ţuluş şi-a asumat responsabilităţi aferente funcţiei de conducere, "remarcându-se prin organizarea eficientă a activităţii, asumarea răspunderii pentru soluţiile adoptate în dosare importante, cât şi printr-o deosebită rezistenţă la stres", afirmă Predoiu.

Totodată, CSM urmează să comunice avizul cu privire la propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului militar Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

În timpul mandatelor în funcţia de procuror militar şef serviciu şi procuror militar şef secţie (cu delegaţie) în cadrul DNA deţinute anterior, domnul procuror Ion Alexandru a dovedit reale calităţi manageriale, remarcându-se prin organizarea şi coordonarea eficientă a colectivului de procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din subordine, prin repartizarea obiectivă a sarcinilor de serviciu, şi dovedind, totodată, o remarcabilă capacitate de analiză şi sinteză, precum şi o bună comunicare în relaţiile de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici