Dosar penal după ce 120 de persoane au reclamat că au fost înşelate cu locuri de muncă în Anglia

Poliţiştii din Vâlcea au deschis dosar penal după ce au primit sesizări de la 120 de persoane care au reclamat că administratorul unei firme le-a înşelat, promiţându-le locuri de muncă şi transport până în Anglia în schimbul unor sume de bani.

168 afișări
Imaginea articolului Dosar penal după ce 120 de persoane au reclamat că au fost înşelate cu locuri de muncă în Anglia

Dosar penal după ce 120 de persoane au reclamat că au fost înşelate cu locuri de muncă în Anglia (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru înşelăciune, după ce, în 2 ianuarie, au fost primite sesizări de la 120 de persoane care reclamau că au fost înşelate de administratorul unei societăţi specializate în plasarea forţei de muncă.

Oamenii, din mai multe localităţi ale judeţului Vâlcea, au susţinut că au încheiat un contract de mediere cu firma respectivă pentru obţinerea unui loc de muncă în Anglia.

Ei au dat administratorului firmei câte 210 euro, reprezentând contravaloarea transportului până în Anglia şi comisionul de mediere în vederea angajării, însă în 2 ianuarie, când s-au prezentat la autogară cu bagajele, autocarele care ar fi trebuit să îi transporte în străinătate nu au apărut, iar administratorul firmei nu a mai putut fi contactat.

Când şi-au dat seama că autocarele nu vor veni, cei 120 de vâlceni au mers la Poliţie, pentru a depune plângeri penale.

Administratorul acuzat de înşelăciune a fost identificat, însă până în prezent nu a fost găsit de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici