Dosar penal pentru 2 bărbaţi care au săpat ilegal într-o zonă arheologică şi au găsit trei vase

Doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi după ce au făcut săpături într-o zonă arheologică din Cerchezu şi au găsit trei vase de lut datând cu aproximaţie din secolul III-IV d.H., estimate la 3.000 de euro.

1074 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru 2 bărbaţi care au săpat ilegal într-o zonă arheologică şi au găsit trei vase

Dosar penal pentru 2 bărbaţi care au săpat ilegal într-o zonă arheologică şi au găsit trei vase

Poliţiştii din Constanţa au prins, sâmbătă, doi bărbaţi de 47 şi 60 de ani din localitatea Cerchezu, judeţul Constanţa, care ar fi efectuat săpături într-o zonă cu potenţial arheologic reperat, din localitate, unde au găsit trei vase de provizii, de lut, datând cu aproximaţie din secolul III-IV d.H., susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Conform opiniei preliminare a experţilor, bunurile au fost estimate la o valoare de peste 3.000 de euro, acestea urmând să fie evaluate după ce vor fi scoate integral din situl arheologic.

Poliţiştii constănţeni au întocmit dosar penal pe numele celor doi pentru distrugerea unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, tentativă de furt calificat şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici