Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă. Procurorii verifică dacă se afla în dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea - FOTO

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, caz în care au cerut informaţii de la firma care executa lucrările, urmând să verifice dacă groapa era bine semnalizată. Procurorii verifică şi o informaţie potrivit căreia poliţistul Bogdan Gigină ar fi făcut parte dintr-un dispozitiv care îl însoţea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

10830 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă. Procurorii verifică dacă se afla în dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea - FOTO

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă (Imagine: Marian Ilie/Mediafax Foto)

UPDATE 17:55 - Procurorii verifică dacă poliţistul era în dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea

Procurorii verifică o informaţie potrivit căreia poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră, care a murit marţi, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, ar fi făcut parte dintr-un dispozitiv care îl însoţea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Procurorul Adrian Ţîrlea de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că poliţistul Bogdan Gigină ar fi făcut parte din dispozitivul de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, că la Parchet nu există documente care să confirme acest lucru, dar că este o informaţie pe care procurorii o au încă în curs de verificare.

"Am auzit şi noi acest zvon, nu deţinem niciun document care să confirme, însă, lucrul acesta. Însă, este o informaţie care face obiectul unor verificări", a spus Adrian Ţîrlea.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că marţi seară, înaintea producerii incidentului, poliţistul Bogdan Gigină deschidea dispozitivul care îl însoţea pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Pe traseu, unul dintre şefii agentului de la Rutieră ar fi fost auzit prin staţie în timp ce îi îndemna pe membrii echipajului să se grăbească.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, în cazul agentului şef adjunct de poliţie Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care marţi şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată de o firmă pe carosabil.

Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

În cadrul anchetei s-a mai solicitat Poliţiei să spună dacă agentul de la Brigada Rutieră se afla în timpul serviciului şi ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Sursele citate au precizat că anchetatorii urmează să reaudieze persoanele care marţi au dat scurte declaraţii.

Anchetatorii aşteaptă şi rezultatul autopsiei făcute miercuri la Institutul Naţional de Medicină Legală.

După primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea să stabilească dacă poate fi atrasă răspunderea penală "in personam", respectiv dacă va fi dispusă începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că în anchetă vor fi verificate şi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona accidentului. O cameră a Primăriei a fost identificată, urmând ca anchetatorii să stabilească şi dacă operatorii economici din zonă au camere de luat vederi care au surprins momentul accidentului.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici