Dosar pentru ucidere din culpă în cazul copilului care a murit intoxicat cu otravă pentru şoareci

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copilului în vârstă de trei ani şi jumătate, din Bacău, care a murit la spital după ce s-a intoxicat cu o substanţă folosită de către părinţii săi împotriva şoarecilor din locuinţă.

86 afișări
Imaginea articolului Dosar pentru ucidere din culpă în cazul copilului care a murit intoxicat cu otravă pentru şoareci

Dosar pentru ucidere din culpă în cazul copilului care a murit intoxicat cu otravă pentru şoareci (Imagine: Shutterstock)

Decesul în cazul băieţelului de trei ani şi jumătate, din localitatea Onişcani, care a ajuns la spital în stare critică în urma unei intoxicaţii cu o substanţă folosită împotriva rozătoarelor, va face obiectul unui anchete desfăşurate de către poliţişti pentru ucidere din culpă.

Cercetările desfăşurate de poliţişti nu vizează, deocamdată, nicio persoană, cel puţin până când nu vor fi finalizate analizele toxicologice de către Serviciul de Medicină Legală Bacău.

"În acest caz, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Sunt aşteptate de la Serviciul de Medicină Legală rezultatele necropsiei şi ale analizelor toxicologice, care vor fi edificatoare în privinţa cauzei decesului copilului", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Copilul de trei ani şi jumătate a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după mai multe zile în care a fost ţinut în viaţă de către medici cu ajutorul aparatelor.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că băieţelul s-ar fi intoxicaţie cu fosfit de aluminiu, substanţă emanată de nişte pastile aduse acasă de către tatăl copilului pentru a scăpa de şoarecii din casă.

Alături de copilul de trei ani şi jumătate, au ajuns la spital şi cei trei fraţi ai acestuia, cu vârste cuprinse între trei luni şi 13 ani, care însă au fost salvaţi de către medicii băcăuani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici