Dosarul de prostituţie masculină: Avocatul lui Doru Iuga susţine că judecătorul care a decis arestarea a fost influenţat de prejudecăţi

Avocaţii care îi apără pe inculpaţii arestaţi în dosarul de proxenetism au susţinut, vineri, la Tribunalul Bucureşti, că judecătorul de la instanţa de fond a fost influenţat de propriile prejudecăţi privind homosexualii, astfel că decizia luată de el nu este una imparţială, ci discriminatorie.

825 afișări
Imaginea articolului Dosarul de prostituţie masculină: Avocatul lui Doru Iuga susţine că judecătorul care a decis arestarea a fost influenţat de prejudecăţi

Dosarul de prostituţie masculină: Avocatul lui Doru Iuga susţine că judecătorul care a decis arestarea a fost influenţat de prejudecăţi (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Unul dintre avocaţii directorului OTV Doru Iuga a spus, în faţa instanţei de judecată care a dezbătut recursul acestuia împotriva măsurii arestării preventive că "judecătorul fondului a fost deranjat de faptul că Doru Iuga este homosexual, fapt ce în opinia magistratului aduce atingere valorilor etice şi morale", arătând că în opinia sa o astfel de judecată este discriminatorie şi nedreaptă, apărătorul invocând numeroase decizii ale CEDO în cauze privind homosexuali.

Avocatul a subliniat că, deşi norma penală care interzicea relaţiile homosexuale în urmă cu mai mulţi ani a fost înlăturată, respectiv "art. 200", "în conştiinţa societăţii colective această orientare sexuală este considerată încă o crimă".

Potrivit apărătorului, Doru Iuga a admis din start orientarea sa sexuală, iar anchetatorii ar trebui să constate dacă cei doi martori, fraţi care erau minori la vremea când se presupune că ar fi avut relaţii cu clientul său, erau în segmentul de vârstă 15-17 ani sau sub 15 ani şi dacă în cazul lor s-au primit sau s-au dat bani.

Un alt argument folosit de avocat a fost că pe baza cifrelor care se găsesc pe internet se poate constata că fetele din România îşi încep viaţa sexuală în jurul vârstei de 16 ani, adică în perioada când încă sunt minore astfel că nu înţelege de ce relaţiile homosexuale în jurul aceleiaşi vârste sunt condamnate în acest fel.

"Judecata magistratului a fost întunecată, prejudecăţile acestuia privind homosexualii emanând astfel un puternic aer de discrminare", a conchis avocatul lui Iuga.

Cel de-al doilea avocat al directorului OTV, Cătălin Daniel Fenechiu, a reiterat în faţa judecătorilor probele ce-l vizează pe clientul său. Astfel, avocatul a arătat că faţă de Iuga există trei declaraţii şi patru sms-uri date într-o singură noapte. Referitor la declaraţii, apărătorul a precizat că două sunt ale unor fraţi, iar una a unui om al străzii din Gara de Nord care spune "că lui Doru Iuga îi plac băieţii şi în special ăia de 17-18 ani". Potrivit lui Fenechiu, declaraţiile celor doi fraţi ar trebui înlăturate de la dosar întrucât pe ele nu au fost consemnate orele când au fost luate şi pentru că documentele ar conţine adăugiri şi continuări ale declaraţiei după semnătura martorilor.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în acest dosar, urmând să decidă dacă îi va elibera pe cei şase inculpaţi arestaţi preventiv în acest dosar şi dacă va anula mandatul de arestare în lipsă emis pe numele celui de al şaptelea.

Doru Iuga a fost audiat în şedinţă secretă, la solicitarea sa, pe motiv că doreşte să dea o declaraţie în care ar putea face referiri la minori sau ar putea da detalii ce aduc atingere valorilor morale.

Judecătoria Sectorului 2 a admis, în urmă cu o săptămână, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei şi a emis mandate de arestare preventivă pentru directorul OTV Andrei Costin Doru Iuga, oamenii de afaceri Klaus Zander şi Andrei Marius Staicovici, precum şi pentru Viorel Manolache, Romeo Ştefan Haciadurian şi Adrian Dobre, acuzaţi de proxenetism sau sex cu minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici