DOSARUL PROSTITUŢIEI DE LUX: Andreea Marta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu clienţi, potrivit uneia dintre tinerele din dosar

Andreea Marta, care împreună cu sora ei Maria Magdalena Lungu au coordonat gruparea de prostituţie de lux, ar fi întreţinut şi ea relaţii sexuale cu clienţi, potrivit declaraţiei uneia dintre tinerele audiate în dosar.

3842 afișări
Imaginea articolului DOSARUL PROSTITUŢIEI DE LUX: Andreea Marta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu clienţi, potrivit uneia dintre tinerele din dosar

Andreea Marta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu clienţi, potrivit uneia dintre tinerele din dosar

În 19 iulie, Andreea Elena Marta, soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu şi Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii grupului în schimbul unor sume, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Instanţa Tribunalului Bucureşti prezintă în motivarea deciziei de arestare preventivă obţinută de MEDIAFAX o parte din declaraţiile mai multor tinere care au întreţinut relaţii sexuale cu clienţii racolaţi de Andreea Marta şi de Maria Magdalena Lungu.

Printre clienţi erau oameni de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste.

Tinerele care au acceptat să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani le-au au arătat procurorilor DIICOT, potrivit motivării, că Andreea Marta le suna des, le anunţa când au loc petreceri, ce persoane urmează să facă parte din clientelă şi ce sume ar putea primi.

Din declaraţia uneia dintre tinere reiese că şi soţia lui Codruţ Marta a întreţinut relaţii sexuale cu unul dintre clienţi.

"Totodată, înv. ... a declarat că şi inc. M.A.E. (Andreea Elena Marta - n.r), în aceeaşi perioadă în care se aflau la acea vilă, a întreţinut şi ea raporturi sexuale cu .... Ca urmare a celor declarate de această învinuită, rezultă faptul că după această dată a fost sunată în mod constant de către A. pentru a o anunţa că va participa la o petrecere sau la o întâlnire cu prieteni sau cunoştinţe de-ale ei, îi menţiona cum trebuia să se îmbrace pentru acel eveniment şi rămânea să o resune pentru a o anunţa la ce oră trebuie să se întâlnească", notează judecătorul în motivarea deciziei.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a mai arătat în motivarea deciziei de arestare preventivă obţinută de MEDIAFAX că tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienţi fiind şi diferiţi cetăţeni străini bogaţi sau persoane din lumea mondenă.

Potrivit actelor depuse la dosar, anchetatorii au stabilit că grupul infracţional este compus din mai multe persoane de sex feminin, coordonate de Andreea Marta, şi sora ei, Maria Magdalena Lungu, care se ocupau cu "racolarea clienţilor ce dispun de o situaţie materială foarte bună, cărora le-a facilitat întâlniri cu tinerele care practică prostituţia".

Clienţii cereau ca fetele să aibă un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise în locurile stabilite de clienţi, de regulă hoteluri sau case particulare, uneori fiind însoţite chiar de către coordonatoare.

Sumele de bani încasate erau împărţite între tinerele care practicau prostituţia şi coordonatorii grupării. Tariful minim perceput de corodonatorii reţelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tânără solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale.

Existau însă şi cazuri când tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci când era solicitată o tânără ce era considerată "premiantă" sau de nota 10.

Totodată, existau situaţii în care "clienţii potenţi financiar" apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, precum şi în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi.

Unele dintre fete au practicat prostituţia cu clienţi străini veniţi în România pentru a participa la partide de vânătoare în judeţul Călăraşi. Fetele erau anunţate de coordonatoarele grupării unde trebuie să meargă, ce bani primeau şi numărul zilelor pentru care erau solicitate.

Tinerele care participau la petreceri private şi apoi aveau relaţii sexuale cu clienţii erau sfătuite cum să se îmbrace şi să se macheze. De asemenea, acestea erau instruite să nu comunice clienţilor prea multe detalii despre ele şi să nu facă schimb de numere de telefon cu aceştia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbaţi bogaţi.

Potrivit surselor citate, Marta făcea "comenzi pentru virgine" în Republica Moldova, pentru care se plăteau şi câte 3.000 de euro, iar în Bucureşti gruparea ce trafica fetele obţinea şi 10.000 de euro.

Activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern, la destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai, a precizat Poliţia Română.

În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Andreea Marta, de Maria Magdalena Lungu şi de Valentin Panait la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să ia în discuţie recursul în 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici